13 Nisan 2016 Çarşamba 15:28
Van'da Okullara Yönelik Terör Saldırısına Tepki

Van'da terör örgütü PKK'nın eğitim kurumlarına yönelik saldırılarına bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri tepki gösterdi.

Eğitim-Bir-Sen Van 1 No'lu Şube Başkanı Osman Ayşin, yaptığı açıklamada, masum çocukların her gün coşkuyla güzel şeyler öğrenmek, vatanlarına, milletlerine hayırlı birer evlat olmak için çalışıp çabaladıkları okulların yakıldığını anlattı.

Okullara yönelik terör saldırılarını kınayan Ayşin, "Büyük emekler ve özveriyle inşa edilen bu okulları cayır cayır yakıyorlar, gözünü bile kırpmadan. Bir yandan da Kürt halkını biz koruyacağız, Kürt çocuklarına biz kol kanat gereceğiz, onlar bizim diyerek hamasi nutuklar, daha doğrusu hamasi yalanlar söylüyorlar." dedi.

Teröristlerin halkın cahil, gerçeklerden habersiz kalmasını istediğini vurgulayan Ayşin, şunları söyledi:

"Böylece halkı rahatça kandırabiliyor. 'Biz sizin özgürlüğünüz, rahatınız, refahınız, iyi yaşamanız için mücadele veriyoruz.' yalanına onları inandırmakta hiç zorluk çekmiyorlar. Okuma yazma öğrenmelerine müsaade etmeyerek bölgeye getirilmek istenen her türlü teknolojiye bu tip yöntemleriyle engel olarak da halkın gerçeklerden olabildiğince habersiz kalmasını sağlıyorlar. Amaçları gerçek yüzlerinin, gerçek ideolojilerinin ortaya çıkmasına engel olmak."

Türk Eğitim Sen Van Şube Başkanı Kutbettin Yıldız da bu tür saldırılardan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Savaş dönemlerinde bile eğitim kurumlarına, ibadethane ve sağlık tesislerine saldırı yapılmadığını kaydeden Yıldız, şöyle konuştu:

"Terör örgütünün bu tür faaliyetleri yapması, eğitime karşı yapılan biz saldırı olarak görmekteyiz. Bu çocukların kaderi değildir. Bu çocukların aydınlanacağı eğitim göreceği okullar yakıldığı zaman çocuklarımız geri kalacak. Buradan okulları yakanlara seslenmek istiyorum, bu okulları yakarak siz bu insanlara faydalı olmuyorsunuz aksine zarar veriyorsunuz. Bu çocuklar zarar görüyor, eğitimden geri kalıyor yoksulluk içinde devam edecek bunların hayatı. Bunun için bu okullara saldırmak marifet değildir."

Eğitimin desteklenmesi gerektiğini dile getiren Yıldız, "Yazıktır, günahtır. Bu çocukları cehaletin içine terk etmek hiç kimseye kar ve fayda sağlamaz. Birliğimizi, beraberliğimizi, dirliğimizi güçlendirmemiz lazım." diye konuştu.

 

 

Son Güncelleme: 05.08.2016 21:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.