16 Mayıs 2016 Pazartesi 14:28
Van'da Peynir Yapımında Kullanılan Bitkiler Tezgahlarda Yerini Aldı

 Van'da otlu peynir yapımında ve yöresel yemeklerde kullanılan bitkiler, tezgahlardaki yerini aldı.

Erek Dağı başta olmak üzere Özalp, Çatak ve Hakkari'nin Yüksekova ve Şemdinli ilçelerindeki dağlarda doğal olarak yetişen bitkiler toplanmaya başlandı.

Sabahın erken saatlerinde tezgahlarda yerini alan ve halk arasında sağlık açısından da önem taşıdığı bilinen bitkiler, büyük ilgi görüyor.

Bitki satışı yapan Kenan Polat, her yıl bahar ayında topladıkları bitkileri satarak gelir elde ettiklerini söyledi.

Uçkun, çiriş, mende, sirmo, heliz, kari, nane, kekik ve mantar gibi çok sayıda bitkinin vatandaşlardan ilgi gördüğünü ifade eden Polat, şöyle konuştu:

"Pancar ve bitkileri, Hakkari ve Van'ın yüksek kesimlerindeki ilçelerinden toplayarak, burada satışa sunuyoruz. Vatandaşlarımız bu bitkileri peynir yapımında ve yöresel yemek yapımında kullanıyor. Bu bitkiler vatandaşlarımızdan rağbet görüyor. Her yıl bahar ayında bunu satıyoruz. Bahar ayı geldiğinde yüzümüz de gülüyor. Çünkü yaptığımız bu işin karşılığında ekmek paramızı da kazanıyoruz."

Son Güncelleme: 05.08.2016 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.