12 Mayıs 2016 Perşembe 12:23
Van'da Sağlık Ekiplerinden Çocuklara Afet Ve Acil Eğitimi

VAN (AA) - Van'da Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şubelerince çocuklara acil ve afet durumlarına ilişkin eğitim verildi.

Seminer için sağlık ekipleri, özel bir rehabilitasyon merkezini ziyaret etti.

112 Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dilek Balta, birçok engelli vatandaşın hayata sarılarak pek çok alanda başarılarıyla kendilerini kabul ettirdiğini söyledi.

Engelli insanların yaşadıkları sorunların sadece kendilerinin değil, aileleri, çevre, toplum ve tüm insanların ortak sorunu olduğunu dile getiren Balta, "Bizlere de düşen engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmak, onların ve yakınlarının hayatlarını kolaylaştırmaktır. Bu anlamda İl Sağlık Müdürlüğü olarak 112 Acil, çocuklar tarafından ne ifade ediyor? 112, ne zaman aranmalı? Bunu uygulamalı bir şekilde paylaştık. Her sağlıklı insan bir engelli adayıdır. İnsanlar, engeller yüzünden başarılı olamadığını düşünür. Oysaki yürünen bir yolda eğer engel yoksa yolun sonunda gerçek bir başarı da yoktur." diye konuştu.

112 Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi Sevda Tekin de 112 Acil Çağrı Merkezinin gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte seyreden ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi gerektiğini anlattı.

Komuta Kontrol Merkezi ekibinin de yer aldığı eğitimde, çocukların karşılaşabileceği olası bir sağlık sorunu, kaza ya da afet gibi olaylarda 112 Acil Servis'e haber verilmesi, arandığında söylenmesi gerekenlerle Komuta Kontrol Merkezi ve Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarının çalışmaları hakkında bilgiler verildi.

Son Güncelleme: 22.08.2016 12:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.