22 Temmuz 2016 Cuma 01:13
Van'da Şehitler İçin Dua Edildi

Van'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşların başlattığı "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Beşyol Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan ve slogan atarak darbe girişimini protesto eden grup, şehitler için dua etti.

Katılımcılar, alanda açılan "Tarihe Not Düş" adlı stantta son dönemde yaşadıklarını yazdı.

Bazıları kaldırımda Kur'an-ı Kerim okuyan, kimileri ise çocuklarını kucaklarında uyutan vatandaşların nöbeti devam ediyor.

Vali İbrahim Taşyapan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Vanlıların yaşlısıyla genciyle ve kadınlarıyla Beşyol Meydanı'nda demokrasi ve özgürlük mücadelesi verdiğini söyledi.

Kent sakinlerinin, FETÖ'nün darbe girişimine karşı 7 gündür nöbet tuttuğunu belirten Taşyapan, "Yaşanan bu saldırı, insanlarımızı sokağa dökmüştür. İnsanlarımız bayraklarıyla alandalar ve bu Vanımızın özlediği bir manzaradır." dedi.

- İki darbe gören dedeler de nöbette

Katılımcılardan 77 yaşındaki Mehmet Salih Bingöl de 27 Mayıs 1960 ve 12 Eylül 1980 tarihlerindeki askeri darbelerin acımasızlıklarına tanıklık ettiklerini anlattı.

Bir daha darbe yaşamak istemediklerini dile getiren Bingöl, şöyle konuştu:

"60 darbesinde askerdim. O tarihte gözlerimle şahit oldum, Kur'an'ı yaktılar. Rahmetli Adnan Menderes zamanında Kur'an, cami ve başörtüsü yasaklandı, insanlar idam edildi ve bize işkenceler yapıldı. Bu dönemde iyi bir liderimiz var. Bu liderin kadrini bilmemiz lazım. 7 gündür buradayım. Sabah namazını kıldıktan sonra eve gidiyorum."

Alanda nöbet tutanlardan 78 yaşındaki Fuat Özür ise 27 Mayıs ve 12 Eylül dönemlerine tanıklık ettiğini dile getirdi.

Özür, 27 Mayıs 1960'ta ordu yönetime el koyduğunda asker olduğunu aktararak, "O tarihte sokağa çıkma yasağı vardı ve iki kişi yan yana gelip konuşamazdı. Bu tarihte ise insanlar meydanlara inerek vatanı için Cumhurbaşkanları için canlarını feda etti. Bu şekilde darbe girişimi bastırılmış oldu." ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 05.08.2016 17:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.