22 Temmuz 2016 Cuma 14:58
Van'Da Şehitler İçin Mevlit Okutuldu

 Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), FETÖ'nün darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için mevlit programı düzenledi.

YYÜ Kampüsü Yerleşkesinde bulunan Üniversite Cami'nde düzenlenen programda Türkçe ve Kürtçe mevlit okundu.

Kur'an-ı Keri̇m ti̇laveti̇yle başlayan programda, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz gecesi gerçekleştirmeyi planladığı darbe girişimine karşı çıkarken şehit olan güvenlik mensupları ile sivil vatandaşlar anıldı.

Birlik, beraberlik, huzur ve kardeşlik mesajlarının da verildiği programda, okunan mevlitin yanı sıra saldırılarda şehit olan ve yaralanan vatandaşlar için dua edildi.

Vali İbrahim Taşyapan, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ve Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe'nin de iştirak ettiği programa, çok sayıda vatandaş da katıldı.

Cuma sonrası cemaate mevlit şekeri dağıtıldı.

Öte yandan kentte, cuma namazı için Hz. Ömer Cami'nde toplanan vatandaşlar, demokrasi şehitleri için gıyabi cenaze namaza kıldı ve dua etti.

Camiye akın eden vatandaşlar içeride yer bulamayınca cami avlusu, bahçe ve kaldırımlarda namaz kıldı.

Son Güncelleme: 05.08.2016 17:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.