03 Haziran 2016 Cuma 19:08
Van'da 'Tecrübe Konuşuyor' Projesi

VAN (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen "Tecrübe Konuşuyor" projesi kapsamında, SoloTürk Kurucularından Türk Hava Yolları (THY) pilotu Sedat Yalın Ahbab ve spiker Ersin Düzen, Van'da öğrencilerle bir araya geldi.

İmam Hatip Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen panelde öğrencilere deneyimlerini anlatan Ahbab ve Düzen, öğrencilere meslek seçimi konusunda bilgiler aktardı.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği panelin moderatörlüğünü yapan Düzen, proje kapsamında uzun zamandır gençlere tecrübelerini anlattıklarını belirterek, ülkenin her köşesine gitmeye çalıştıklarını ifade etti.

THY pilotu Sedat Yalın Ahbab ise SoloTürk'te pilot olmak için çok çalışmak gerektiğini vurgulayarak, "İşinizi severseniz başarılı olabilirsiniz. Bunun yanında disiplinli ve çalışkan olmanız gerekiyor. Ama tüm bunların yanında en başta insan olmak gerekiyor. Çünkü insan olmak her şeyin başlangıcıdır. Gerek giyiminiz olsun gerekse de aile terbiyeniz olsun insan olmak gerekiyor." diye konuştu.

- "Amacımız tüm illerde gençlerimizle buluşmak"

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Daire Başkanı Rasim Arı ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkenin her yerinin ayrı bir güzelliğe sahip olduğunu, bu nedenle Van'da bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

"Tecrübe Konuşuyor" programıyla alanlarında tanınmış, bilgi sahibi ve gençlere örnek olabilecek sporcu, sanatçı gibi farklı branşlardaki isimleri öğrencilerle bir araya getirmeye çalıştıklarını söyleyen Arı, şunları kaydetti:

"Bu proje üç yıldır devam ediyor. Bu, 113'üncü programımız ve sezon finaliydi. Yaz tatili dolayısıyla programımızın sezon finalini gerçekleştirdik. Şu ana kadar 51 ilde 132 farklı konukla bu programı yaptık ve yaklaşık 70 bin gencimize ulaştık. Tüm illerde aynı samimiyeti ve ilgiyi gördük. Amacımız 81 ilimizdeki tüm gençlerimizin yanına gitmek, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yanlarında olduğunu iletmektir."

Programda, Ersin Düzen'in doğum günü dolayısı pasta kesilirken, salonu dolduran öğrenciler, hep birlikte "Geçmiş olsun Rıdvan hoca, Van seni çok seviyor" diyerek bir süre önce rahatsızlanan futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen'e selam gönderdi.

Son Güncelleme: 22.08.2016 13:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.