17 Haziran 2016 Cuma 17:23
Van'da Temel Atma Töreni Ve Park Açılışı

VAN (AA) - Tuşba Belediyesinin Kalkınma Bakanlığı desteğiyle hayata geçirdiği İskele Sahil Rekreasyon 1. Etap Projesinin temel atma töreni ile Mehmet Akif Ersoy Parkı'nın açılışı yapıldı.

Tuşba Belediyesinin, Kalkınma Bakanlığı tarafından 8 milyon lira hibe desteğiyle gerçekleştirdiği İskele Sahil Rekreasyon 1. Etap Projesi'nin temel atma töreni yapıldı.

Törende konuşan Van Valisi İbrahim Taşyapan, amaçlarının Van halkına hizmet etmek olduğunu belirterek, Van'ın bölgenin en büyük şehirlerinden biri olduğunu ve merkez nüfusunun 500 bini aştığını söyledi.

Halkın yaz günlerinde dinleneceği alanlar aradığını ifade eden Vali Taşyapan, insanların gidip piknik yapacağı ve dinleneceği alanların arttırılması gerektiğini kaydetti.

İnsanların Van Gölü sahiline ulaşabileceği projeyi hayata geçirdiklerini belirten Taşyapan, "Bu sahili bir şekilde Vanlılarla buluşturmak lazımdı. İnşallah bunun da bugün ilk adımını attık. Başlamak bitirmenin yarısıdır. Bir yıl sonra insanlar huzur içerisinde vakit geçirebilecek. Belediyelerimizin yaptığı hizmetleri destekliyoruz. Çünkü yapılan hizmetler halkımıza yapılıyor." diye konuştu.

AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay ise, Van Gölü'nün güzelliğine dikkat çekerek, göldeki güzelliklerin başka bir yerde bulunmadığını söyledi.

Van Gölü'nün kente değer kattığını ifade eden Atalay, "Van'ın çok büyük bir medeniyet geçmişi var. Buranın iyi yetişmiş şehirli bir insanı var. Yapısı asil olan bir insanı var. Ama bu insanlar bu denizden ne kadar faydalanıyor? Denizden en az faydalanan yer Van merkezidir. İlk defa bu projeyle Van merkezle Van Gölü arasında iyi bir rekreasyon alanı yapılacak. Buraya parklar, yürüyüş yerleri, havuz, bisiklet parkuru ve çok amaçlı salonlar yapılacak." dedi.

Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe de, Van'da yıllardan beri söylenen ancak bir türlü hayata geçirilemeyen en büyük eserlerinden bir tanesinin temel atma töreninde olduklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Bugün artık Van'ın ve Vanlıların yüzünü Van Denizi'ne dönme günüdür. Yıllardır sadece ceremesini çektiğimiz Van Denizi'nin semeresini çekme zamanı geldi diyoruz. Seçim vaatlerimizden bir tanesi de 'kazandığımız takdirde halkımızın gelip ailece dinlenebileceği, hoş vakit geçireceği Van Denizi sahilinde oturabilecekler mekanlar oluşturmaktı', işte bugün bunu temelini atıyoruz. Kalkınma Bakanlığı Doğu Anadolu Kalkınma İdaresi Başkanlığı’na Tuşba Belediyesi olarak hazırlayıp sunduğumuz 'İskele Sahil Rekreasyon 1. Etap Projesi' yaklaşık 8 milyon lira ile desteklendi. Bugün temelini attığımız ve 12 ay süreli olan projemizi inşallah 2016 yılı sonu itibari ile halkımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz."

Konuşmaların ardından Sahil Rekreasyon 1. Etap Projesinin temel atma töreni ile Mehmet Akif Ersoy Parkı'nın açılışı dualarla yapıldı.

Van'da Temel Atma Töreni Ve Park Açılışı

Van'da Temel Atma Töreni Ve Park Açılışı

Van'da Temel Atma Töreni Ve Park Açılışı

Van'da Temel Atma Töreni Ve Park Açılışı

Son Güncelleme: 22.08.2016 15:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.