25 Nisan 2016 Pazartesi 13:23
Van'da 'Temiz Çevre, Temiz Toplum' Kampanyası

Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, "Temiz Çevre, Temiz Toplum" kampanyası kapsamında öğrencilerle çevre temizliğine katıldı.

Tuşba Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen kampanya, bu sene de Van Gölü sahilinde gerçekleştirildi.

Kampanya kapsamında Belediye Başkanı Özgökçe, öğrencilerle göl sahilinde biriken çöpleri topladı.

Vatandaşların da destek verdiği kampanya ile ilgili açıklama yapan Başkan Özgökçe, doğayı korumak için ellerinden gelen tüm gayreti göstereceklerini belirterek, kentin doğal güzelliklerine sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

İlkbaharla Van'a gelen ziyaretçi sayısının arttığını ifade eden Özgökçe, temizlik kampanyasını sadece turistler için değil, gelecek için gerçekleştirdiklerini söyledi.

Mahallelerde yürütülen temizlik çalışmalarına da değinen Özgökçe, belediye ekiplerinin düzenli olarak mahallelerde temizlik çalışması yaptığını kaydetti.

Çevrenin her zaman temiz tutulması gerektiğini belirten Özgökçe, şöyle devam etti:
"Kullandığımız eşyalar, ürünler ve ambalajları rastgele çevreye atmak yerine, çöp tenekelerine atıp çevreyi kirletmememiz gerekir. Toprağa attığınız bir atık kağıt ve bir poşet bin yıl boyunca toprakta kalıyor. Ayrışan atıkların toprağa geçmesiyle, yediğimiz sebze ve meyvelerin yapısına geçiyor. Daha sonra da vücudumuza geçip çeşitli hastalıklara yol açıyor. Bununla beraber kanserojen maddeleri vücudumuza alıyoruz. Onun için kültür ve turizm başkenti olan şehrimizi tertemiz yapacağız."

Kampanyaya Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani ve kurum amirleri de destek verdi.

Son Güncelleme: 05.08.2016 21:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.