30 Mart 2017 Perşembe 18:18
Van'da Tübitak Ödül Töreni

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 48. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması ödül töreni Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ) yapıldı.

Mühendislik Fakültesinde düzenlenen törende konuşan TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Cemil Tunç, proje yarışmalarının Türkiye genelinde 12 bölgede yapıldığını belirterek, bunlardan birisinin Van olduğunu söyledi.

Ağrı, Bitlis, Hakkari, Batman, Muş, Siirt, Şırnak ve Van ilinde sergilenen 100 projenin yarışmaya katıldığını belirten Tunç, Türkiye genelinde TÜBİTAK'a 13 bin 940 proje başvurusunun yapıldığı, bunların 2 bin 77 tanesinin Van bölgesine ait olduğunu kaydetti.

48 yıldır bu yarışmanın devam ettiğini, yarışma sayesinde zeki çocukların ortaya çıktığını ifade eden Tunç, TÜBİTAK proje yarışmasının önemli yarışlardan biri olduğunu anlattı.

İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin da Van ilinin her geçen gün proje hazırlamada önemli mesafeler kat ettiğini kaydetti.

TÜBİTAK'ta kazanımlarının hızla arttığını belirten Kırekin, "İlk göreve başladığımızda Van ili sıkıntılı bir durumdaydı, değişim süreci bizden önce başlamıştı ama bizimle daha da arttı. Bizimle doruk noktasına doğru ilerlemeye geçti. Bu gayet memnuniyet verici. Önümüzdeki yıl proje sayımızı artırarak, başvuruda birinci olmayı hedefliyoruz."dedi.

Konuşmaların ardından projeleri başarılı bulunanlara ödülleri verildi.

Son Güncelleme: 30.03.2017 18:19
Anahtar Kelimeler:
VanYarışmaTÜBİTAK
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.