31 Mayıs 2016 Salı 14:28
Van'da 'Yöresel Ürün' Çalıştayı

VAN (AA)- Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü (TÜSSİDE) tarafından yürütülen "DAP Bölgesi Yöresel Ürünlerini Ticarileştirme Stratejilerinin Belirlenmesi Projesi" kapsamında Van'da "Et ve Bal Ürünleri" çalıştayı düzenlendi.

Kentteki bir otelin toplantı salonunda düzenlenen çalıştayda konuşan, TÜSSİDE Araştırmacısı Bilal Ürüm, 2015 Mayıs ayında proje çalışmalarına başladıklarını belirterek, çalıştayda yöresel ürünlerin tespit edilmesi ve ticarileştirilmesini ele aldıklarını söyledi.

Projenin Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi tarafından desteklendiğini ifade eden Ürüm, proje kapsamında uluslararası kaynak taraması, ilgili paydaşlarla görüşülmesi ve yöresel ürünlerin metropollerdeki tüketici kitlesine yönelik anketler gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Yürütülen çalışmalarda çıkan analiz sonuçlarında ürünlerin ticarileştirme değerlerini belirlediklerini anlatan Ürüm, şöyle devam etti:

"Değerlendirmelerimiz sonucunda en yüksek puan alan kırmızı et ve balı seçerek bunlara yönelik çalıştaylar ve nihayetinde bir strateji belgesi oluşturmaya çalışacağız. Çalıştayda fikir belirleme çalışması yürütüyoruz ve mümkün olduğu kadar çok paydaşımızı ve katılımcıyı davet ettik. Çalıştayımızın ilk bölümünde bölgedeki et ve balla ilgili sorunların neler olduğunu saptayacağız. İkinci bölümde de belirlenen sorunlara çözüm önerileri getirmeye çalışacağız. Çalıştayımız bir gün sürecek. Çalıştay sonunda bölgedeki kırmızı etle ilgili yaşanan bir sorun var ve bu sorunla ilgili öneriler geleceğini tahmin ediyoruz. Bölgede yetiştirilen canlı hayvanlar, satışı yapılarak bölge dışına gönderiliyor. Diğer bölgelere gelen bu hayvanlar, biraz daha beslenerek, daha katma değerli olarak kesimi yapılıp et olarak satılıyor. Bizim bu projedeki esas amacımız, bölgede profesyonel olarak üretim yapmaları ve daha fazla katma değerle bölge insanının kazançlı çıkmasını sağlamak."

Van'da

Van'da

Van'da

Van'da

Son Güncelleme: 22.08.2016 12:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.