11 Temmuz 2016 Pazartesi 14:03
Van'daki Sel

VAN (AA) - Van'ın Çaldıran ilçesindeki sel nedeniyle, ilçenin bazı mahallelerindeki birçok ev, ahır ve tandır evi kullanılamaz hale geldi.

İlçede etkili sağanak nedeniyle Yeniyaka, Zülfubulak ve Güngören mahallelerinde 19 ev, 9 ahır, 11 tandır evi ile buğday ve arpa tarlaları zarar gördü.

Sele maruz kalan vatandaşlar evlerine giremezken, yağışın durmasıyla mahalleliler sele kapılan eşyalarını aramaya başladı.

Yeniyaka mahalle muhtarı Medeni Kaya, selden dolayı bayram sevincinin buruk bir şekilde yaşadıklarını belirterek, "Bayram boyunca 2 kez sel felaketine maruz kaldık. İlçe halkı olarak bu bayramı iyi karşılayamadık. Gerek öbür mahallelerde gerekse mahallemizde hasar oluştu. Mahsullerimiz ve ev eşyalarımız kullanılamaz hale geldi. Umarım bu felaketleri tekrar yaşamayız. Bu süreçte bize yardımcı olan herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Son Güncelleme: 22.08.2016 18:23
Anahtar Kelimeler:
ÇaldıranVanEvSelAhır
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.