13 Mayıs 2016 Cuma 17:08
Van'dan Bangladeş'teki İdamlara Tepki

 Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi üyeleri, Bangladeş'teki Cemaat-i İslami Partisi Lideri Motiur Rahman Nizami için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Anadolu Gençlik Derneği Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi Adem Özer, Bangladeş'teki Cemaat-i İslami Partisi liderlerinden Motiur Rahman Nizami hakkında, 1971'deki bağımsızlık savaşı sırasında sözde 'İnsanlığa karşı suç işlediği' gerekçesiyle verilen idam kararı mahkemece onanarak, haksız yere idam edildiğini belirtti.

Özer, "Bizler Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi olarak yaşama hakkını, mülkiyet hakkını, akıl ve nesil emniyetini, inanç ve düşünce hürriyetini her insan için istiyoruz. Bu hakların tesisi için Müslümanların güçlü olması gerekir. Çatışmayı, karmaşayı ve kan dökmeyi körükleyen hiçbir politikayı tasvip etmiyoruz. Irkçılık ve mezhepçiliği de tasvip etmiyoruz. Müslümanlara verilen bu idam kararlarını asla kabul etmiyoruz" ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından Hz. Ömer Camii İmam Hatibi Emin Akan'ın kıldırdığı gıyabi cenaze namazının ardından grup, sessiz bir şekilde dağıldı.

Son Güncelleme: 05.08.2016 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.