13 Nisan 2016 Çarşamba 10:53
Vanlı Basketbolcular Türkiye Finalinde

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından sporun tabana yaygınlaştırılması ve daha fazla müsabakanın yapılması için oluşturulan Anadolu Yıldızlar Ligi projesi müsabakalarına katılan Vanbasketbolcular, Türkiye Finaline yükseldi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Basketbol Grup, Çeyrek ve Yarı Final müsabakalarına erkek ve kızlar kategorilerinde katılan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Basketbol erkek ve kız takımları, bütün rakiplerini yenerek Anadolu Yıldızlar Ligi Basketbol Türkiye Finaline katılmaya hak kazandı.

Malatya’da yapılan grup müsabakalarında, erkekler kategorisinde grup ikinciliği, kızlar kategorisinde ise grup birinciliği elde eden basketbolcular, Muş’ta yapılan Anadolu Yıldızlar Ligi Basketbol Çeyrek Final müsabakalarında da erkekler kategorisinde grup ikinciliği, kızlar kategorisinde ise grup birinciliği elde ederek bir üst tura çıkmaya hak kazandı.

Tokat'ta yapılan Yarı Final Müsabakalarında ise bütün rakiplerini mağlup eden kız ve erkek takımları, Türkiye genelinde ilk 8 takım arasında yapılacak olan Türkiye Finalinde Van'ı temsil edecek.

Müsabakaların ardından değerlendirmede bulunan antrenör Sefa Kırmızıaltın, ülkemiz genelinde başlatılan ve verimli sonuçların alındığı Anadolu Yıldızlar Ligi Müsabakalarında takım olarak grup, çeyrek final ve yarı final müsabakalarında çok güzel sonuçlar elde ettiklerini hatırlattı.

Kırmızıaltın, "Zorlu ve çekişmeli karşılaşmaların yaşandığı müsabakalar sonunda kız ve erkek takımlarımız şimdiye kadar kazanmış oldukları başarılarından dolayı Türkiye geneli ilk 8 takım arasındaki yerini alarak Anadolu Yıldızlar Ligi Basketbol Türkiye Finali Müsabakalarında ilimizi temsil etme hakkı kazandılar. Bizlere bu mutluluğu yaşatan sporcularımıza şimdiden katılacakları ANALİG Türkiye Finallerinde başarılar diliyor, antrenörlerimiz Uğur Saatçioğlu ile Tezcan Tokcan ve müsabakalara katılmamızda başta il müdürlüğümüz olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Son Güncelleme: 05.08.2016 21:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.