09 Haziran 2016 Perşembe 18:38
Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gültekin:

ELAZIĞ (AA) - Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin, "Alman Meclisi almış olduğu kararla hem uluslararası hukuk kurallarını hiçe saymıştır hem de kenti iç hukuk kurallarını çiğnemiştir. Büyük bir kanunsuzluk içindedir." dedi.

Gültekin, partisinin Elazığ İl Başkanlığında yaptığı açıklamada, Türkiye'deki terör olaylarının emperyalist güçlerin birer oyunu ve teröristlerin bu güçlerin bir maşası olduğunu bildirdi.

7 Haziran seçimlerinin ardından başlayan terör olaylarına karşın güvenlik güçlerinin kararlılıkla mücadele ettiklerini vurgulayan Gültekin, ancak bugüne kadar çok sayıda şehit vermelerinin üzücü olduğunu belirtti.

Bu mücadele devam ederken son olarak Alman Meclisinin sözde Ermeni soykırımı konusunda almış olduğu karar ile İstanbul Vezneciler ve Mardin Midyat'taki bombalı saldırıların yine emperyalist güçlerin birer oyunu olduğuna dikkati çeken Gültekin, şöyle devam etti:

"Alman Meclisinin aldığı karar geçiştirilecek bir karar değildir. Nasılsa Alman Hükümeti bu karar doğrultusunda bir şey yapmayacak diye kulağımızın üzerine yatacağımız bir karar da değildir. Almanya en büyük dış ticaret ortağımız 3,5 milyonun üzerinde yurttaşımızın yaşadığı bir ülke. Yine Türkiye yüz binlerce Alman vatandaşının ikamet ettiği bir ülke. Böyle bir ülke eğer Türkiye'ye yönelik bir emperyalist saldırıya katılmışsa, o emperyalist konuya dahil olmuşsa bu önemlidir."

- "Alman Meclisi kanunsuzluk içindedir"

Gültekin, Genel Başkanları Doğu Perinçek'in geçen yıl sözde Ermeni soykırımıyla ilgili İsviçre aleyhine Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine dava açtığını ve mahkemenin Türkiye lehine karar verdiğini anımsattı.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarının bütün Avrupa ülkelerini bağlayıcı nitelikte olduğunu ve bunun Almanya'nın aynı zamanda bir iç hukuk kuralı olduğunu aktaran Gültekin, "Alman Meclisi almış olduğu kararla hem uluslararası hukuk kurallarını hiçe saymıştır hem de kenti iç hukuk kurallarını çiğnemiştir. Büyük bir kanunsuzluk içindedir." dedi.

Vatan Partisi olarak kararın alınmasından önce Berlin'de 10 bin yurttaşın katılımıyla yürüyüş ve miting düzenlediklerine değinen Gültekin, bunun yetersiz kaldığını ifada etti.

Alman meclisinin kararının ardından partisinin kararın yeniden gözden geçirilmesi için mahkemeye başvuruda bulunduğunu belirten Gültekin, hükümetin de daha etkin adımlar atması gerektiğini vurgulayarak, şu görüşlere yer verdi:

"Örneğin Türkiye vakit geçirmeden Almanya'yı Birleşmiş Milletlere şikayet etmelidir. Bu hükümetler eliyle yapılabilecek bir başvurudur. Aynı şekilde Avrupa Konseyine ya da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvuru yapılabilir. Aynı şekilde Almanya'da yaşayan yurttaşlarımızı destekleyerek ve teşvik ederek Almanya Anayasa Mahkemesine başvurunun yapılması sağlanabilir. Söz konusu karar kanunsuz bir karardır, Alman Meclisi uluslararası hukuk ve iç hukuku çiğnenmiştir ve bunun ilgili kurumlar tarafından mahkum edilmesi gerekir."

Gültekin, hükümetin bu konuda atmasını istedikleri adımlarla ilgili bir metin hazırlayacaklarını ve bu metnin dikkate alınması için Türkiye çapında bir imza kampanyası başlatacaklarını sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 22.08.2016 14:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.