26 Temmuz 2016 Salı 01:08
Vatandaşlar Demokrasi Nöbetinde

 Van'ın Erciş ve Çatak ilçelerinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşların başlattığı "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Darbe girişimi sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine AK Parti Çatak İlçe Başkanlığı binası önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla slogan atarak, darbe girişimini protesto etti.

Demokrasi nöbetine katılan Çatak Kaymakamı Hacı Asım Akgül, burada yaptığı konuşmada, 11'nci gecede Çataklıların demokrasi nöbetini terk etmediğini ve desteklerini arttırarak sürdürdüğünü söyledi.

Akgün, "Alanlardayız ve meydanları boş bırakmıyoruz. Türkiye'de tüm il ve ilçelerinde yaşlısı genci, kadını ve erkeği, bayraklarıyla alanlara inerek meydanları boş bırakmıyor. Tüm Türkiye tek yürek olmuş durumda. Allah bu birlikteliğimizi daim etsin." dedi.

- Erciş ilçesinde de kaymakamlığın organizasyonuyla 15 Temmuz darbe girişimini telin etmek amacıyla yürüyüş düzenledi.

Kaymakamlık önünde toplana grup, ilçe merkezindeki Vanyolu Caddesi'ne kadar yürüdü.

Burada bir konuşan Kaymakam Mehmet Şirin Yaşar, 15 Temmuz akşamından bu yana meydanlarda olduklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Bugün kamu personeli ve Ercişliler olarak, Cumhurbaşkanına yapılan bir kalkışmaya karşı 15 Temmuz'dan beri meydanlardayız. İkinci bir emre kadar da meydanlarda olacağız. Ben ve benim emrim altında görev yapan bütün kamu personeli adına şunu söylüyoruz. Maaşını devletinden alan memurlar olarak seçilmiş halkın iradesine dayanan ülkemize, hükümetimize ve devletimize asla ihanet etmeyeceğiz. Halkımızın iradesine, devletimizin kurumlarına, şanlı muzaffer ordumuza ve kahraman emniyet teşkilatımıza sahip çıkacağız. Kamu personeli halkımız için vardır."

Yürüyüşe, kamu personelleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Son Güncelleme: 05.08.2016 17:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.