07 Haziran 2016 Salı 16:53
Vezneciler'deki Bombalı Saldırıya İlişkin Soruşturma Başlatıldı

Sabah saatlerinde Vezneciler'de gerçekleştirilen bombalı saldırıya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından soruşturma başlatıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu ile Başsavcıvekilleri İrfan Fidan ve Önder Yaman ile 4 cumhuriyet savcısı olay yerinde incelemelerde bulunurken, soruşturmanın terör ve örgütlü suçlar bürosu savcılarından Hasan Yılmaz'a verildiği öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından, Fatih Veznecilerde 6'sı polis 11 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı bombalı saldırıya ilişkin soruşturma başlatıldı.Saldırı haberlerinin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, Başsavcıvekilleri İrfan Fidan ve Önder Yaman ile 4 cumhuriyet savcısı, olay yerine giderek inceleme yaptı. Soruşturma dosyasının, olay yerine giden savcılar arasında bulunan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Hasan Yılmaz'a verildiği öğrenildi. Yürütülen soruşturma kapsamında yapılan ilk incelemelerde, bombalı saldırıda kullanılan aracın kiralık bir araç olduğunun tespit edildiği ve bu aracın kiralandığı yerin bulunduğu, ulaşılan yerde işlemlerin devam ettiği kaydedildi. Olay yerindeki Şehzadebaşı Caddesi'ne park edilen bomba yüklü olduğu iddia edilen aracın, uzaktan kumandayla patlatıldığı ve bombanın etkisinin arttırılması için demir bilyeler kullanıldığı bilgisine ulaşıldığı da belirtildi.

Olay yerinde bulunan MOBESE kameraları savcılık tarafından incelemeye alınırken, aracı olay yerine getirip park eden kişi veya kişilerin bilgisine ulaşmaya çalışıldığı öğrenildi. Patlamanın meydana geldiği olay yerinde ise incelemeler sürüyor.

Son Güncelleme: 07.06.2016 16:53
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.