18 Mart 2020 Çarşamba 20:03
Virüse Karşı Destek Paketi Açıklandı!

Cumhurbaşkanı toplantının ardından ekonomi yönetiminin bir süredir üzerinde çalıştığı koronavirüsün ekonomik tahribatını azaltacak önlemler paketini açıkladı. Cumhurbaşkanı THY'ye gereken desteği vereceklerini kaydetti. 'Ekonomimiz için koruma kalkanı olacak bir paketi devreye alıyoruz' diyen Erdoğan devreye alınacak tedbirleri şöyle sıraladı:

Toplamda 100 milyar liralık bir kaynak setini devreye alıyoruz

SGK PRİMLERİ 6 AY ERTELENECEK

1- Perakende, AVM, Demir-Çelik, Otomotiv, Lojistik-Ulaşım, Sinema-Tiyatro, Konaklama, Yiyecek-İçecek, Tekstil-Konfeksiyon ve Etkinlik-Organizayon sektörleri için Muhtasar ve KDV tevkifatı ile SGK primlerinin Nisan, Mayıs ve Haziran ödemelerini 6’şar ay erteliyoruz.

KONAKLAMA VERGİSİ KASIMA KADAR UYGULANMAYACAK

2- Konaklama vergisini Kasım ayına kadar uygulamayacağız.

3- Otel kiralamalarına ilişkin irtifak hakkı bedelleri ve hasılat payı ödemelerini Nisan, Mayıs ve Haziran ayları için 6 ay süreyle erteledik.

İÇ HAVAYOLU TAŞIMACILIĞINDA KDV YÜZDE 1'E İNİYOR

4- İç havayolu taşımacılığında 3 ay süreyle KDV oranını yüzde 18’den yüzde 1’e indiriyoruz.

NAKİT AKIŞI BOZULAN FİRMALARIN KREDİ ÖDEMELERİ 3 AY ERTELENECEK

5- KOVİD-19 salgınıyla ilgili tedbirlerden etkilendiği için nakit akışı bozulan firmaların bankalara olan kredi anapara ve faiz ödemelerini asgari 3 ay öteleyecek ve gerektiğinde bunlara ilave finansman desteği sağlayacağız.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.