08 Temmuz 2016 Cuma 13:03
Vodafone Bayramda 823 Milyon Dakika Konuşturdu

İSTANBUL (AA) - Vodafone aboneleri, arife günü ve Ramazan Bayramı'nı kapsayan 4 günde yaklaşık 823 milyon dakika ses, 639 milyon SMS ve 3,9 milyon GB mobil internet kullanımı gerçekleştirdi.

Vodafone'dan yapılan açıklamaya göre Türkiye genelinde 22,2 milyon abonesi bulunan şirket, Ramazan Bayramı süresince gerçekleşen GSM trafiğine ilişkin verileri açıkladı.

Şirket bu yıl da Ramazan Bayramı'nda abonelerinin iletişim kurmalarını sağlarken, Vodafone aboneleri arife günü ve bayramı kapsayan toplam 4 günde yaklaşık 823 milyon dakika konuştu, 639 milyon SMS attı, 3,9 milyon GB da mobil internet kullandı.

Böylece Ramazan Bayramı'nı mobil internet üzerinden bayramlaşarak geçiren Vodafone'luların mobil internet kullanımı geçen yıla göre 2 kattan fazla arttı.

Bayram süresince en çok konuşan 10 il sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Şanlıurfa, Antalya, Van, Balıkesir, Mardin, Diyarbakır ve Kahramanmaraş olurken, en çok SMS gönderen iller de İstanbul, Ankara, İzmir, Şanlıurfa, Van, Antalya, Kahramanmaraş, Balıkesir, Diyarbakır ve Mardin olarak gerçekleşti.

En çok mobil internet kullanan iller ise İstanbul, Ankara, İzmir, Balıkesir, Antalya, Sakarya, Muğla, Şanlıurfa, Bursa ve Hatay şeklinde sıralandı.

Yurtdışındaki tanıdıklarıyla da bayramlaşmayı ihmal etmeyen Vodafone abonelerinin en çok aradığı ülkeler sırasıyla Almanya, Fransa, Hollanda, KKTC, İngiltere, Suudi Arabistan, Mısır, Afganistan, Azerbaycan ve Bulgaristan olurken, en çok SMS de İngiltere, Almanya, KKTC, Fransa, Hollanda, Avusturya, Azerbaycan, Belçika, Rusya Federasyonu ve ABD'ye gönderildi.

Vodafone Red aboneleri de yurtiçi ve yurtdışı fiyat ayrımını ortadan kaldıran "Her Şey Dâhil Pasaport" hizmeti ile tarifelerindeki her yöne dakika, SMS ve internetlerini 51 ülkede tıpkı Türkiye'deymiş gibi bayram süresince kullandı.

Son Güncelleme: 22.08.2016 18:21
Anahtar Kelimeler:
VodafoneBilişim
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.