18 Nisan 2016 Pazartesi 16:48
Votaş, Büyükşehir Belediyesine Devredildi

 Van Ticaret Borsası (Van TB) eski Başkanı Feridun Irak, Van Organize Tarım İşletmeleri (VOTAŞ) için kurulan anonim şirketin hisselerinin Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na devredildiğini söyledi.

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Van TB eski Başkanı Irak, Van'da birçok projeye imza attıklarını belirterek, VOTAŞ'ın en büyük proje olduğunu söyledi.

Irak, "9 bin 500 dönümlük araziyi ilk önce Van TB'ye mal ederek, Türkiye’de böyle bir araziye sahip olamayan bir meslek kuruluşu olduk. Satın aldığımız zaman burada damızlık sığır süt işletmeciliği tesisleri kuracağımızı, sulanabilir arazide tarım yapacağımızı, meyvecilik yapacağımızı taahhüt ettik. Yaptığımız çalışmalar sonucundan taahhüt ettiğimiz süt sığırcılığı işletmeciliği, meyveciliği, tarımsal faaliyetleri başlattık, devam ettirdik ve bugüne kadar getirdik." diye konuştu.

VOTAŞ devriyle ilgili de konuşan Irak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Gelmiş olduğumuz noktada bu şirketin daha da güçlendirilerek, daha da büyütülerek faaliyetlerine devam etmesi konusunda görüş alışverişinde bulunduk. İlk önce Van TB'ye teklif ettik. Kendileri bunu düşünmediklerini söylediler. Daha sonra Van TSO ile görüştük, onlarda kendi üstlerine düşecek her türlü görevi yerine getireceklerini söylediler. Bunun yanı sıra biz büyükşehir belediyemizle de bu görüşmeleri sürdürürdük. İmkanlarının çok daha fazla olmasından dolayı Van Büyükşehir Belediyesi’ne bu yatırımın hisselerini devretmiş bulunmaktayız."

VOTAŞ'ın önemli bir yatırım olduğunu ifade eden Irak, bu yatırımın, kendi sektöründe Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz bölgelerinin de dahil olmak üzere en büyük yatırım olduğunu kaydetti.

Irak, "Önümüzdeki süreçte de bu kadar büyük bir yatırımın da, bir başka ilde veya bir başkaları tarafından gerçekleştirileceğini de hiç sanmıyorum." dedi.

Son Güncelleme: 05.08.2016 21:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.