07 Haziran 2016 Salı 14:23
Yaban Domuzu Sürüsü İlçe Yakınına Geldi

KARS (AA) - Kars'ın sarıçam ormanlarıyla ünlü ilçesi Sarıkamış yakınlarına yaban domuzu sürüsü geldi.

Sarıkamış-Erzurum karayolu Karayolları Çeşmesi mevkisinde, ormanlık alanın eteklerinde yavrularıyla beslenen yaban domuzları dikkati çekti.

Domuzları gören bazı vatandaşlar, araçlarını yol kenarına park ederek, dürbünle domuz sürüsünü izlemeye çalıştı.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Volkan Önder Özdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zengin bir doğaya sahip Sarıkamış'ın birçok yaban hayvanını barındırdığını söyledi.

Ormanlık alanda yaşayan yaban hayvanlarının zaman zaman ilçeye yakın yerlere gelebildiğini belirten Özdoğan, şunları kaydetti:

"Zengin bir doğada yaşadığımız için bu tür durumlarla karşılaşıyoruz. Ormanlarımızda ayı, kurt, tilki ve yaban domuzları gibi birçok hayvan yaşıyor. Bazen beslenmek için ilçe yakınına kadar gelebiliyorlar. Bazen de özellikle domuzlar, vatandaşlarımızın ekili alanlarına zarar verebiliyor. Tabii yaban hayatına zarar vermeden, vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlı olmaları gerekiyor."

Son Güncelleme: 22.08.2016 13:50
Anahtar Kelimeler:
Yaban
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.