08 Temmuz 2016 Cuma 11:03
Yağışlar Muş'ta Tarımı Olumsuz Etkiledi

MUŞ (AA) - Muş'ta etkili olan yağışlar nedeniyle ot ve buğday alanlarının veriminde geçen yıllara oranla düşüş oluştu.

Çiftçiler, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarının sürekli sağanak yağışlı geçmesi sebebiyle özellikle ot veriminde geçen yıla oranla düşüş meydana geldiğini belirtti.

Çiftçiler, havaların sürekli yağmurlu geçmesi ve güneşin gerekli düzeyde etkili olmaması nedeniyle ot tarımında azalma oluştuğunu kaydetti.

Çiftçi Bedri Yıldırım, bu yıl ot ve saman fiyatlarında büyük ölçüde artış olduğunu söyledi.

Yıldırım, "Ot veriminde düşüşün kış mevsiminde hayvan sahiplerini sıkıntıya sokacak. Biz, biçtiğimiz otu patoz marifetiyle saman yapıyoruz. Bölgemizde kış mevsimi yaklaşık 6 ay sürmesi dolaysıyla hayvanlarımıza 6 ay süre ile yem vermek zorundayız. Biçtiğimiz otun hayvan yemine yeterli değil. Bu nedenle yeni yem ve saman almamız gerekiyor. Şu anda bile otun tonu 800 lira ile bin lira arasında. Kış aylarında bu daha da artacaktır." diye konuştu.

Muş’ta köylünün geçim kaynağının hayvancılık olduğunu belirten çiftçi Yunus Tekin ise, ot fiyatları gittikçe artacağını, kış mevsiminde yem olarak kullanılan otun fiyatının artacağını, ot satan çiftçinin de elinde fazla ot olmayacağından kazançlarının da düşük olacağını dile getirdi.

Son Güncelleme: 22.08.2016 18:12
Anahtar Kelimeler:
MuşYağışOt Saman
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.