07 Haziran 2016 Salı 14:23
'Yeminli Mali Müşavirlik Sınavı Soruları Çalınıp Satıldı' İddiası

Yeminli Mali Müşavirlik (YMM) Sınavı sorularının da çalınıp para ile satıldığı iddia edildi. İddiayı bir şikâyete dayandıran Demokrat Denetim Elemanları Platformu Başkanı Erhan Erenoğlu, "TÜRMOB YMM Sınavı sorularının sızdırıldığı yönünde 25 Temmuz 2015 tarih 70861 başvuru numarası ile duyarlı bir vatandaş tarafından BİMER'e başvurulduğu haberlerini sosyal medyadan almaktayız. Twitter'da "Üst Akıl Oyunları" adlı kullanıcı tarafından paylaşılan bilgilerde de YMM Sınavı sorularının Paralel Terör Örgütü'nün eline geçtiği, bu soruların para ile satıldığı ifade edilmektedir." dedi.

Erenoğlu, ayrıca "Paralel Terör Örgütü üyelerinin daha önce de ÖSYM sorularını sızdırdığı yandaşlarına bu sorularına verdiği sınavlarda usulsüzlük yapıldığı kamuoyunun bilgisindedir. Ülkemizin milli ve yerli Vergi Denetim Kurulu'nda da sınav usulsüzlükleri olduğu, 2010/1, 2010/2 ve 2011 yılı Vergi Müfettişliği Yeterlilik sınavlarında Danıştay'ın bu usulsüzlükleri kararları ile tespit edildiği kamuoyunun bilgisindedir." şeklinde konuştu.

Erenoğlu, Maliye Bakanlığı yetkililerinin İzmir YMM Odası'nın hizmet binası açılışına katılmasına da tepki gösterdi. Demokrat Denetim Elemanları Platformu Başkanı, bu konuda şunları söyledi:

"İzmir YMM Odası'nın yeni hizmet binasının açılışı 4 Nisan 2016 tarihinde TÜRMOB Genel Başkanı Nail Sanlı, İzmir Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin, İzmir Büyük Ölçekli Mükellefler Grup Başkanı Murat Olgun (Vergi Denetim Kurulu Eğitim Grup Başkanlığı da yapmıştır), Manisa Vergi Dairesi Başkanı Yılmaz Çakan, Manisa Defterdarı Abdullah Kırım ve Yeminli Mali Müşavirler Oda başkanları ile Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte medyaya poz vererek kurdele kesimini birlikte yapmaları görev sorumlulukları ile bağdaşmamaktadır. Bu açılış törenine katılan Maliye Bakanlığı yetkililerinin görevden el çektirilmesi için Maliye Bakanı Sayın Naci Ağbal'ı göreve davet ediyoruz. Maliye Bakanlığımızın yetkililerini YMM unvanlılar ile aynı karede göstermek, Yeminlilik müessesini kayırmak olarak algılanacaktır."

Bu fotoğraf karesinin mali ve bürokratik oligarşi bağının delili olduğunu savunan Erhan Erenoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İzmir YMM Odası eski Başkanı ve TÜRMOB Yönetim Kurulu üyesi Sayın Ünal Aydın'ın (Eski Hesap Uzmanı) İzmir YMM oda dergisi Mart-Nisan 2016 ayısındaki vermiş olduğu röportajlarındaki ifadeler tam da mali oligarşi ile bürokratik oligarşi arasındaki ilişkinin ispatı olan açıklamalardır. Sayın Ünal Aydın röportajlarında milli ve yerli Vergi Denetim Kurulu'nun kurulmasındaki rahatsızlığını dile getirerek, ifadelerinden açıkça görüleceği üzere bu oligarşilerin mükelleflerimizin kazançlarını pasta olarak gördüklerini ve bu pastadan sağladıkları haksız kazançlarını oligarşik yapılarının içerideki uzantıları ile birlikte elde ettiklerinin kanıtı olduğunu söyledi. Sayın Nail Aydın vergi denetim kuruluna alınan geç müfettişlerin kendilerine "üstat" demediğinden de yakınarak eskiden "üstat" nüfuzunun vergi denetimindeki suiistimallere nasıl yol açtığının işaretini bir anlamda vermektedir. Kamuoyunun hafızasında daha "çerez parası" söylemleri taze iken, mali oligarşi vergi denetimlerine "üstat" nüfuzunu kullanarak etki etmeye devam etmek istemektedir. Milli ve yerli Vergi Denetim Kurulu'nda bu nüfuzu kullanmakta zorlanmış olduklarından oldukça rahatsızlardır. Her fırsatta da bunu ifade etmektedirler."

"MİLLİ VE YERLİ VERGİ DENETİM KURULUNA SAHİP ÇIKILMALIDIR"

Erenoğlu, Vergi Denetim Kurulu ile gücü kırılan bürokratik oligarşinin eski günlerine dönebilme adına her türlü girişimde bulunduğunun altını çizdi. Kurulun tüm engellere rağmen üst düzey performans gösterdiğini savundu. Ardından kurul içinde fiili anlamda tam birleşmenin gerçekleşmesinin sağlanmasıyla bu yapıların tüm oyunlarının bertaraf edilebileceğini ve mükelleflerin kazançlarını pasta olarak gören zihniyetlerin önüne geçilebileceğini belirtti. Erenoğlu, "Vergi Denetim Kurulu üzerindeki tüm sorunların kaynağı Paralel Terör Örgütü, mali ve bürokratik oligarşiden oluşan şeytan üçgenidir. Milli ve yerli Vergi Denetim Kurulu'na sahip çıkılması ve güçlendirilmesi halinde oligarşik yapılar mali sistem üzerindeki güçlerini kaybedecek, büyük oyun bozulacaktır." diye konuştu.

Son Güncelleme: 07.06.2016 14:23
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.