15 Mayıs 2018 Salı 20:51
Yeni Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu'dan Ramazan Mesajı

Ramazan Ayının bol bereketli olduğunu vurgulayan Tandoğan Topçu:

"Şeref ve fazileti oldukça büyük olan Ramazan ayının gölgesi üzerimize düşmüştür. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem ateşinden kurtuluş olan bu güzel günler hepimize hayırlar getirsin. Müslümanların her türlü ızdırap ve sıkıntılardan kurtuluşuna vesile olsun.

Hz Peygamber (sav) bir hadislerinde şöyle buyurmaktadır: "Ramazan ayı girdiği zaman cennetin kapıları açılır, cehennemin kapıları kapanır ve şeytanlar da zincire vurulur."( Buhari, Savm: 5)

Bu inançla hasretini çektiğimiz Ramazana kavuştuk inşallah. Bu akşam ilk teravih namazımız kılıp gecesinde de yarına oruca niyet edeceğiz.

Manevi hastalıkların tedavi edildiği bir şifahanedir Ramazan. Bu ayda Kuran tilaveti var, sahur var, teravih var. Bu ibadetlerle tembellikler; verilen zekat ve sadakalarla cimrilik tedavi edilecektir inşallah. Gönülleri yapma ve hoşnut etme adına kardeşlik ve yardımlaşma havasıyla ayrılık, gayrılık tedavi edilecektir.

Ramazan ayı hürriyet ayıdır. Asıl hürriyet bedenlerin değil; kafa ve gönüllerin hürriyetidir. En basit alışkanlıklarına, tutkularına bile karşı koyamayan, arzularının kölesi olan insan hür sayılamaz. Kölelik çeşit çeşittir. Servet, şehvet, şöhret kölelikleri gibi. İşte Ramazan sayesinde mümin bu tür köleliklerden kurtulup asıl hürriyete, Rabbine kul olmaya kavuşmaktadır.

Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yıl ki Ramazan ana temasını “Dünyamız İsraf Olmasın” üst başlığı ile israfın her çeşidiyle mücadele edilmesi gerektiğini belirlemiştir. Bizler de serhad şehrimiz Ağrı’mızda Başkanlığımızın belirlediği bu çerçevede camilerimizde, toplantı ve konferans salonlarında ve de topluluk gördüğümüz her alanda dinimizin bu konudaki hassasiyetlerini tebliğ etmeye çalışacağız.

Mümin kardeşlerimizin daha rahat ve en güzel bir şekilde ibadet görevlerini ifa etmeleri için tüm görevlilerimizle birlikte elimizden gelen gayretleri göstereceğiz. İbadethanelerimiz kardeşlerimizin hizmetine hazır haldedir. Görevli personelimize bu konuda tüm talimatlar verilmiştir. Biz de takibini yapacağız.

Bizi alakadar eden her konuda vatandaşlarımıza yardımcı olmaya gayret göstereceğiz. Bu konuda ve diğer sosyal konularda kapımız ve telefonlarımız herkese açıktır.

Bu duygu ve düşüncelerle genelde tüm İslam aleminin ve Ülkemiz insanının; özelde de Ağrılı vatandaşlarımızın Ramazan-ı Şeriflerini tebrik ediyorum. İki gündür canımızı yakan Filistinli kardeşlerimizin uğradığı zulümlerin son bulmasını temenni ediyorum. Zalimleri döktükleri kanda yok eylesin. Allah şehitlerimize rahmet eylesin, Allah Teala ordumuzu, yurdumuzu, askerimiz, polisimizi muhafaza eylesin. Ülkemize ve İslam alemine dirlik, birlik ve huzur ihsan eylesin.

Ramazan-ı Şerifiniz hayırlı ve huzurlu geçsin inşallah." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.