01 Mayıs 2018 Salı 19:35
Yılın Başarılı Gazeteciler Ödülünün Sahibi Ahmet Genç Oldu

Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu ve Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen ‘Yılın Başarılı Gazetecileri’ ödül töreninde bir ödül de Ağrı adına Gazeteci Ahmet Genç’e verildi.

Her yıl bir usta gazeteci adıyla yapılan ödül töreni bu yıl törenden bir gün önce kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Gazeteci Sayıl Narmanlıoğlu adına yapıldı. Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ’ın son anda Ankara’ya dönmesi nedeni ile AK Partili Erzurum Milletvekilleri törene katılarak Akdağ’ın programındaki değişiklik hakkında bilgi verdiler.

Erzurum Palandöken Sway Otelde gerçekleşen törene Doğu Anadolu Bölgesi’nde çalışan çok sayıda gazeteci katıldı.

Program öncesi konuşma yapan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Vekili, Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı ve DAGC Başkanı olan Feridun Fazıl Özsoy, bu yıl jürinin ödül alacakları seçerken çok zorlandığını söyledi. Ödül alamayanların, ödül alanlar kadar değerli olduğuna değinen Özsoy “Gazetecilerimizin yaptığı çalışmaları ödüllendirmek adına düzenli olarak ‘Doğu’nun Oscarları’ olarak bilinen bu töreni gerçekleştiriyoruz. Bu yıl daha geniş kapsamlı düzenlediğimi törende emeği geçen ve ödül alan herkesi tebrik ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından yarışmada dereceye giren gazetecilere ödülleri verildi. Ağrı adına yarışmaya katılan Gazeteci Ahmet Genç, Yusuf Şenocak Çevre Fotoğrafı dalında ‘Kar Manzarası’ fotoğrafı ile en başarılı Gazeteci ödülünü almaya hak kazandı. Ahmet Genç’in ödülünü Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı verdi.

Programda kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Sayıl Narmanlıoğlu neden ile konser programları ve eğlence iptal edilirken, toplu fotoğraf çekiminin ardından ödül töreni sonra erdi.

Programa, AK Parti Erzurum milletvekilleri Mustafa Ilıcalı ve Zehra Taşkesenlioğlu, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Aras EDAŞ Genel Müdürü Fikret Akbaş, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Onursal Genel Başkanı Nazmi Bilgin ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile gazeteciler katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.