06 Ocak 2019 Pazar 23:10
Yoğun Kar Yağışı 13 İlde Okullar Tatil

Çok sayıda ilde okullar tatil edildi

Yurdun büyük bir bölümünde devam eden kar yağışı nedeniyle bazı illerde okullar tatil edilmeye devam ediyor. İşte, 7 Ocak Pazartesi günü okulların tatil edildiği iller

ÇORUM

Çorum'un 4 ilçesi'nde yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle okullar bir gün tatil edildi.
Konuya ilişkin bir açıklama yapan Çorum İl milli eğitim müdürü Seyit Ali Büyük, "Yoğun kar yağşı nedeniyle İlimize bağlı Sungurlu, İskilip, Laçin ve Kargı ilçelerinde tüm resmi ve özel, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde; Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri, Rehberlik Araştırma Merkezleri ile Halk Eğitim Merkezlerinde eğitim-öğretim faaliyetlerine 7 Ocak 2019 Pazartesi günü bir gün süreyle ara verilmiştir" dedi.

KONYA - BEYŞEHİR

Konya'nın Beyşehir ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildi.

İlçe genelinde sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiliyor.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca ilk ve ortaöğretim kurumlarında eğitime yarın ara verildi.

KASTAMONU

KASTAMONU’da gün boyu devam eden kar yağışı nedeniyle il merkezi ve bağlı köylerde, yarın için okullar bir gün tatil edildi.

Kent merkezinde sabah saatlerinde başlayan, gün boyu etkili olan kar yağışı, beyaza bürüdü. Yağış nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanırken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, yarın okulların tatil olduğunu açıkladı. Kent merkezi ve bağlı köylerde yarın okulların tatil edildiği belirtildi.

SAMSUN

Samsun’da yoğun kar yağışı dolayısıyla 5 ilçede eğitim-öğretime 7 Ocak Pazartesi günü bir gün ara verildi.

Samsun Valiliğinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, “İlimiz Vezirköprü, Havza, Ladik, Asarcık ve Kavak ilçelerinde yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle, eğitim-öğretime 07 Ocak Pazartesi günü bir gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personeller de idari izinli sayılacaklardır” denildi.

KIRIKKALE

Kırıkkale’de etkili olan kar yağışı nedeniyle 7 Ocak Pazartesi günü okullar tatil edildi.

ÇANKIRI

Çankırı Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, yoğun kar yağışı nedeniyle 7 Ocak Pazartesi günü Çankırı ve tüm ilçelerde eğitime ara verildiği ve hamile ve engelli kamu personelinin de bir (1) gün idari izinli sayıldığı belirtildi.

BİNGÖL

Bingöl’de etkili olan kar yağışı nedeniyle merkezde taşımalı eğitime, 4 ilçede ise tüm okullar 1 gün süre ile tatil edildi.

Valilik açıklamasında, “Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezinde taşıma yoluyla eğitime erişim sağlayan öğrencilerimiz ile merkeze bağlı köy okullarımız ve taşıma merkezi okullarımızda, ayrıca Adaklı, Kıği, Yedisu ve Yayladere ilçelerimizdeki tüm ilk ve orta dereceli okullarımızda 07.01.2019 Pazartesi günü eğitime bir gün süre ile ara verilmiştir” denildi.

UŞAK

Uşak’ta yoğun kar yağışı, buzlanma ve don olayı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Uşak genelinde dün akşam saatlerinde başlayan ve devam eden kar yağışı nedeniyle Uşak Valiliği, il genelinde (yarın) 7 Ocak 2019 Pazartesi günü eğitime bir gün ara verildiğini bildirdi. Ayrıca eş zamanlı hamile, engelli ve kronik rahatsızlığı olan kamu personelini de bir gün idari izinli sayacak.

KIRŞEHİR

Kırşehir'in 3 ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime 1 günlük ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Kırşehir'in Akçakent, Akpınar ve Kaman ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle okulların 1 gün tatil edildiği bildirildi.

BİTLİS

Bitlis’te yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.
Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, “Meteorolojik verilere göre ilimiz genelinde bu gece ve yarın devam etmesi beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması için Bitlis merkez ve merkeze bağlı tüm köylerde 7 Ocak 2019 Pazartesi günü bir gün süreyle eğitim ve öğretime ara verilmiştir. Öte yandan kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin 7 Ocak Pazartesi günü idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

BOLU

Bolu’da, yoğun kar yağışı nedeniyle ortaöğretim ve liselerde eğitime 1 gün süreyle ara verildi.
Edinilen bilgiye göre, Bolu il genelinde sabah saatlerinde başlayan ve gün boyunca devam eden kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün süreyle ara verildi. Okulların tatil edilmesi haberini twitter hesabı üzerinden duyuran Bolu Valisi Ahmet Ümit, şu ifadeleri kullandı:

“Gençler, olumsuz hava koşulları sebebiyle il genelinde eğitime bir gün süreyle ara verdik. Güzelce dinlenin, eğlenin, birazda ders çalışın, kendinize dikkat edin, hasta olmayın. Sizleri seviyoruz, unutmayın.”

Ayrıca, muhtemel buzlanma nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar göz önünde bulundurularak engelli ve hamile kamu personeline de 1 gün idari izin verildiği belirtildi.

KARABÜK

Karabük’ün Safranbolu, Eskipazar, Eflani, Yenice ve Ovacık ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi

Karabük Valiliği’nden yapılan açıklamada Karabük’ün Merkez ilçesi hariç diğer ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle oluşabilecek don ve buzlanma tehlikesine karşı, ilk, orta ve liselerde 07.01.2019 Pazartesi günü eğitim ve öğretime bir gün süreyle ara verildiği duyuruldu.

Ayrıca aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli, diyaliz hastası ve hamile personelin de idari izinli sayılacakları aktarılırken, Karabük Merkez ve köylerindeki kar yağışının takip edildiği belirtildi.

ELAZIĞ

Elazığ'ın Palu ilçesinde kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle taşımalı eğitime pazartesi günü için ara verildi.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada;"İlçemiz Gemtepe, Atik, Büyükçaltı, Küçükçaltı, Kırkbulak, Güllüce, Tarhana, Yarımtepe, Karataş, Bozçanak,Kayaönü, Yaylacık, köy yolları yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapalı olduğundan, bu köylerimizden taşımalı eğitim kapsamında okula gelen öğrencilerimiz için 07.01.2019 Pazartesi günü eğitim-öğretime birgün ara verilmesine karar verilmiştir"denildi.

Son Güncelleme: 06.01.2019 23:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.