02 Haziran 2016 Perşembe 17:03
Yök Başkanı Saraç Ardahan'da:

ARDAHAN (AA) - Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "Türkiye'de ilk kez hayata geçirilen YABSİS ile savaş gibi olumsuz nedenlerle Türkiye'ye göç etmek zorunda kalan akademisyen ve araştırmacıların veri tabanı oluşturularak, ihtiyaç halinde mesleklerini Türkiye'de ilgili mevzuat çerçevesinde icra etmelerine imkan sağlanmıştır." dedi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç, "YÖK Kültür-Sanat Söyleşileri" kapsamında Ardahan Üniversitesinde (ARÜ), "Fotoğraf Sanatına Biçimsel Yaklaşımlar" konulu söyleşinin açılışında yaptığı konuşmada, Ardahan Üniversitesi gibi yeni kurulan üniversitelerin, bulunduğu bölgenin kalkınmasına büyük katkıları olduğunu söyledi.

Üniversitelerin her anlamda önemli bir yere sahip olduğunu belirten Saraç, şunları kaydetti:

"Geleceği siz idare edeceksiniz. Yakın geleceğin uluslararası düzeyini sizler kuracaksınız. Sizleri sanat, edebiyat, felsefe, ahlak, inanç ve sevgi kavramlarıyla olabildiğince donatmak istiyoruz. Bunun için buradayız. Değerli hocalarım, günümüzün küreselleşen dünyasına entegre olmamız gerekiyor. Geleceğin iş ve düşünce dünyasını yetiştiriyoruz. Zira, üniversitelerin diğer önemli bir özelliği de iş dünyası, kamu sektörü, özel sektör gibi dış aktörleri kolayca bir araya getirebilmeleri, yani çevrelerinde güçlü bir çalışma ekosistemini hızla oluşturabilmeleridir."

- Yabancı Akademisyen Bilgi Sistemi

Saraç, YÖK olarak artık yenilikçi bir anlayışla hareket ettiklerini belirterek, bu kapsamda "Mevlana Değişim Programı" ile önemli bir mesafe katettiklerini ve yabancı öğrenci sayısının 100 bini aştığına işaret etti.

Aynı anlayışla Yabancı Akademisyen Bilgi Sistemi'ni (YABSİS) faaliyete geçirdiklerini dile getiren Saraç, şunları söyledi:

"Türkiye'de ilk kez hayata geçirilen YABSİS ile savaş gibi olumsuz nedenlerle Türkiye'ye göç etmek zorunda kalan akademisyen ve araştırmacıların veri tabanı oluşturularak, ihtiyaç halinde mesleklerini Türkiye'de ilgili mevzuat çerçevesinde icra etmelerine imkan sağlanmıştır. Bu uygulama da YÖK'ün ülkemizin akademik ve bilim hayatı için hizmete sunduğu YÖK akademik ve YÖK program atlası gibi veri tabanlı yeni bir projedir ve yine ilktir. Bu program, aynı zamanda yurt dışından ülkemize gelmek isteyenlere yönelik de olacaktır."

Saraç, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özer Kanburoğlu'nun "Fotoğraf Sanatında Biçemsel Yaklaşımlar" konu başlığıyla yaptığı sunuma ilişkin olarak da fotoğrafın, günlük yaşamda önemli bir yeri olduğunu sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 22.08.2016 12:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.