05 Ağustos 2014 Salı 21:54
YSK, Erdoğan'ın Reklam Filmini Yasakladı

Yüksek Seçim Kurulu, Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili reklam filmini "dini duyguları istismar ettiği" gerekçesiyle yasakladı. Sözkonusu reklam filminde ezan sesi, seccade, dua eden kadın görüntüleriyle birlikte Cumhurbaşkanlığı forsu da kullanılmıştı.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) Yüksek Seçim Kurulu (YSK)  temsilcisi avukat Kürşat Ergün reklam filminin yasaklanmasını talep etti. YSK bu talebi görüşmek üzere toplandı. YSK Heyeti, filmde kullanılan "Ezan sesi, seccade ve dua eden kadın görüntüsü"nün dini duyguları istismar ettiği için yasaklanması gerektiğine karar verdi. 

Karar oy çokluğu ile alındı. YSK kararı, Radyo Televizyon ve Üst Kurulu'na (RTÜK) da tebliğ edilecek.

Yasaklanan reklam filminde, Cumhurbaşkanlığı forsu da kullanılıyordu.

YSK'ya başvuran Kürşat Ergün, Al Jazeera'ya yaptığı açıklamada, kısa kararın RTÜK'e tebliğ edilmesinin ardından reklamın yayınlarına son verileceğini söyledi. 

AK Parti'nin 30 Mart yerel seçimler için hazırladığı reklam filmi de Türkiye Bayrağı kullanıldığı için yine YSK tarafından yasaklanmıştı. AK Parti bayrak sahnesini değiştirdikten sonra reklam filmi yeniden yayınlanmaya başlamıştı. 

Son Güncelleme: 05.08.2014 21:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.