13 Haziran 2016 Pazartesi 14:23
Yüksekova'da Ağır Hasarlı Okulun Yıkımına Başlandı

HAKKARİ (AA) - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde teröristlerin saldırıları nedeniyle ağır hasar oluşan yapıların yıkımı sürüyor.

Sokağa çıkma yasağının 06.00 ile 20.00 saatleri arasında kaldırıldığı ve hayatın normale dönmeye başladığı Yüksekova'da, terör örgütü PKK mensuplarınca operasyon esnasında sözde "karargah" ve "patlayıcı imalathanesi" olarak kullanılan ağır hasarlı okullarda yıkım çalışmaları devam ediyor.

Orman Mahallesi'ndeki Muharrem Malazgirt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin ardından Cumhuriyet Mahallesi'nde 4 katlı, 12 derslikli ve bin 200 öğrencisi kapasiteli Vali Erdoğan Gürbüz İlk ve Ortaokulunda da yıkım çalışmalarına başlandı. Geniş güvenlik önlemleri altında yıkımına başlanan okulda, işçiler binada sağlam kalan malzemeleri dışarı çıkardı.

Teröristlerin saldırıları sonucu hasar gören 9 okulun da yıkım çalışmalarına önümüzdeki günlerde başlanılacağı bildirildi.

Bu arada Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. Yüksekova İşletme Şefliği ekipleri de mahallelere enerji sağlayan trafo hatlarında çalışma başlattı.

Son Güncelleme: 22.08.2016 15:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.