06 Haziran 2016 Pazartesi 00:13
Yüksekova'da İlk Teravihte Eller 'Huzur' İçin Açıldı

HAKKARİ (AA) - Sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı olarak kaldırıldığı Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, kılınan ilk teravih namazında eller "huzur" için semaya açıldı.

İlçede huzur ve güvenliğin tesisi amacıyla 13 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" kapsamında ilan edilen sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı kaldırılmasıyla hayat normale dönmeye başladı.

Daha önce saat 20.00'ye kadar olan sokağa çıkma yasağının teravih namazı için 22.00'ye kadar uzatıldığı ilçede, vatandaşlar ilk teravih namazını Merkez İhsaniye Camisinde kıldı.

Terör olayları nedeniyle uzun süre evlerinden uzak kalan vatandaşlar, kıldıkları namazın ardından yeniden huzurlu bir ortama kavuşabilmek için dua etti.

Teravih namazının ardından AA muhabirine açıklama yapan İlçe Müftüsü Mehmet Korkut, Ramazan'ın çok hayırlı bir ay olduğunu ve bunun iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Korkut, rahmet ve mağfiret ayının faziletlerinden yararlanabilmek için çaba gösterilmesi gerektiğine dikkati çekerek, şunları söyledi:

"İnşallah Yüksekova'da geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ilk teravihimizi kıldık. Yüksekova geçmiş dönemde sıkıntılı günler yaşadı. İnşallah önümüzdeki günlerde buraya huzurun hakim olacağına inanıyoruz. Bu ramazanın memleketimize, milletimize huzur getirmesini Allah'tan niyaz ediyorum."

- "İnşallah dünyaya, ülkemize ve memleketimize barış istiyoruz"

Vatandaşlardan İhsan Terkoğlu ise ilk teravih namazında tüm İslam alemi için dua ettiğini belirterek, "Allah hepimizin duasını kabul etsin. Birlik ve beraberliğimizi inşallah daha güçlendirsin. Hepimiz vatana, milletimize dua ediyoruz. İnşallah dünyaya, ülkemize ve memleketimize barış istiyoruz." diye konuştu.

- "İnşallah bölgemize huzur gelir"

Şakir Akdoğan da huzur için dua ettiklerini ifade ederek, "Ya Rabbi bu ateşe su serp. Allah bize, devletimize yardımcı olsun. Rabbim bizleri muhafaza eylesin. İnşallah bölgemize huzur gelir. Allah hepimizin yardımcısı olsun" dedi.

Son Güncelleme: 22.08.2016 13:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.