07 Eylül 2017 Perşembe 16:12
Yurtdışındaki Filistin Alimler Heyeti'nden Arakan Çağrısı

Yurtdışındaki Filistin Alimler Heyeti, Myanmar'ın Arakan eyaletindeki Müslümanların kurtarılması için uluslararası toplumun bir an önce harekete geçmesi çağrısında bulundu.

Heyet tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Myanmar'da Müslümanların maruz kaldığı, insanlığa karşı suçtur ve tüm İslam ümmetini hedef almaktadır." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Burma hükümetine bağlı silahlı güçler ile Budist rahipler tarafından Arakan'daki Müslümanlara karşı başlatılan katliamların durdurulması için İslam dünyasının, yöneticilerin, siyasi partilerin ve etkin grupların en kısa sürede harekete geçmesi istendi.

Myanmar'da 1982'de kabul edilen yasayla vatandaşlık haklarını kaybeden Arakanlı Müslümanlar "devletsiz" sayılıyor. Birleşmiş Milletler (BM) tarafından "eziyet gören dini azınlık" olarak kabul edilen Arakanlı Müslümanlar hem şiddet olaylarına hem de yasal, ekonomik ve toplumsal ayrımcılığa maruz kalıyor.

 

Son Güncelleme: 07.09.2017 16:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.