06 Haziran 2016 Pazartesi 16:48
Yyü Üç Üniversiteyle Protokol İmzaladı

VAN (AA) - Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, üç üniversite ile işbirliği ve öğrenci-akademisyen değişimi protokolü imzaladı.

Konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapan Rektör Battal, Saraybosna, Bükreş ve Galati şehirlerinde 3 üniversite ile Erasmus, Mevlana ve genel işbirliği protokolleri imzaladıklarını belirterek, üniversitelerle daha etkin bir işbirliği yapmak istediklerini söyledi.

Protokolleri hayata geçirme noktasında hassas olduklarını ifade eden Battal, "Bugünden talimat verdim, bahsettiğim üniversiteleri içine alan uluslararası bir kongre yapacağız. Üç, dört ülke birleşip kapsamlı bir kongre ve çalıştay yapma çalışmalarımızı başlattık. Bu üniversitelerle sosyo-kültürel ilişkilerimizi devam ettireceğiz. İnşallah Balkanlar'da birkaç üniversite ile anlaşma yapmak suretiyle öğrencilerimizi buralara yönlendireceğiz." dedi.

Üniversitede okuyan öğrenciler ile öğretim üyelerinin yurt dışına gitmek istediğini belirten Battal, şöyle devam etti:

"Bu kapsamda her geçen gün yeni üniversitelerle protokol imzalayıp bunun önünü açmış oluyoruz. Amacımız sadece Avrupa ve Amerika'yla sınırlı kalmasın, Balkan ülkeleri ve Ortadoğu ülkelerine de bu şekilde öğrenci gönderelim istiyoruz. Dolayısıyla bu protokollerimizle beraber 10 - 15 ülkede 25'e yakın üniversite ile protokolümüz var. Bundan sonra da bu gayretlerimiz devam edecek. Amacımız üniversitemizin uluslararası düzeyde tanınabilirliğini artırmak ve öğrenci, akademisyen değişimini sağlamak, ortak büyük projelere imza atmak. İnşallah bu protokoller üniversitemiz ve ülkemiz için hayırlı olur." diye konuştu.

Yyü Üç Üniversiteyle Protokol İmzaladı

Yyü Üç Üniversiteyle Protokol İmzaladı

Son Güncelleme: 22.08.2016 13:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.