18 Mayıs 2016 Çarşamba 15:03
Yyü'de 'Bilişim Sistemleri Altyapısı' Toplantısı

VAN (AA) - Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Bilgisayar Birimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi (BBAUM) tarafından "Bilişim Sistemleri Altyapısı Tanıtım Toplantısı" yapıldı.

YYÜ yeni web sayfasının tanıtıldığı toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. üniversitenin bilimsel anlamda dünya sıralamasında bin 327, Türkiye sıralamasında ise 23. olduğunu kaydetti.

Battal, üniversitenin uluslararası alana internetle açıldığını ifade ederek, "Üniversitelerin, kurumların, şirketlerin kendilerini ifade etmeleri için internet kullanılıyor. Kendini internet üzerinden ifade eden tüm kesimler dünyada daha etkin olanaklara sahip oluyor. Üniversitemizin de bu anlamda ne kadar etkin olduğunu sizlerde görüyorsunuz" dedi.

Web sayfasının günlük kullanıcı sayısının 30 bin olduğunu ifade eden Battal, şunları söyledi: "Günlük ortalama 5 bin online kullanıcımız var. Bunun dışında mobil olarak 2 bin kullanıcımız bulunmaktadır. Wifi hizmeti Türkiye'de birçok üniversitede bulunmamaktadır. Öğrencilerimiz ve personelimiz Wifi üzerinden bağlantı yapamadıkları zaman bizleri uyarıyor. Üniversitemiz bu şekilde dinamik bir internet kullanıcısı potansiyeline sahiptir."

Son Güncelleme: 22.08.2016 12:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.