03 Haziran 2016 Cuma 15:08
Yyü'deki Başıboş Köpekler Kısırlaştırıldı

VAN (AA) - Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Hayvan Hastanesinde başıboş köpeklerin kısırlaştırılması için çalışma başlatıldı.

YYÜ Hayvan Hastanesi ekipleri, Van Büyükşehir ve Tatvan Belediyeleri ekipleriyle, kentteki başıboş köpekleri yakalayarak üniversitedeki mobil hayvan hastanesinde kısırlaştırıyor.

YYÜ Hayvan Hastanesi Müdürü Doç. Dr. Lokman Aslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yerleşkede sahipsiz köpekler bulunduğunu belirterek, bu hayvanların yoldan geçen vatandaşlara saldırdığı yönünde son zamanlarda şikayetler aldıklarını söyledi. Bunların kısırlaştırılması için çalışma başlattıklarını kaydeden Aslan, "Van Büyükşehir ve Tatvan Belediyeleriyle ortak başlattığımız kısırlaştırma ve rehabilitasyon çalışmalarımız sürüyor. YYÜ olarak başıboş köpeklerin vatandaşlara saldırdığı yönünde şikayetler aldık. Bizler de bu konuyu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesine ilettik. Daha sonra gönüllü bir ekibi de bu işin içine katarak sahipsiz köpekleri yerlerinden alarak kısırlaştırma ve rehabilitasyon işlemleri yaptık. Tedavileri tamamlanan köpekleri tekrar yerlerine bıraktık. İki ay önceki çalışmayla beraber 80 köpek kısırlaştırma tedavisinin ardından yerlerine bırakıldı." diye konuştu.

Tatvan Belediyesi Veteriner Hekimi Sefer Durmuş da üniversitenin talebi doğrultusunda çalışma başlattıklarını belirterek, kısırlaştırılan hayvanların üniversite yerleşkesine başka hayvanların girmesini engelleyeceklerini ifade etti.

Son Güncelleme: 22.08.2016 12:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.