26 Ocak 2016 Salı 16:33
Zonguldak'ta kar yağışı nedeniyle 57 köy yolu ulaşıma kapandı

 Yurdun büyük bölümünde etkili olan kar yağışı nedeniyle Zonguldak, Bingöl, Düzce ve Siirt'te çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı.

Zonguldak'ta kar yağışı nedeniyle 57 köy yolu ulaşıma kapandı. Devrek'te 25, Ereğli'de 26 ve Alaplı'da 6 köye ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresine bağlı İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü, 39 iş makinesiyle yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kar kalınlığının yüksek kesimlerde 1 metreye ulaştığını, buzlanma ve don riskine karşı vatandaşların dikkatli olmasını istedi.

- Bingöl

Bingöl'de kar yağışı nedeniyle 207 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdare Genel Sekreterliğinden alınan bilgiye göre kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan köy yollarını açma çalışmaları, 39 araç ve 120 personelle devam ediyor.

Bingöl-Diyarbakır karayolunun Tapantepe mevkisinde buzlanma nedeniyle çok sayıda araç mahsur kaldı. Bölgede Karayolları Genel Müdürlüğü ekipleri tuzlama çalışması yapıyor.

- Düzce

Düzce'de de yoğun kar yağışı nedeniyle 34 köy yolunun kapandığı bildirildi.

İl Özel İdaresi yetkilileri, kentte 4 gündür aralıklarla devam eden kar yağışının gece saatlerinde etkisini artırdığını, yağışın bugün de devam etmesinin beklendiğini belirtti.

Olumsuz hava şartları nedeniyle merkezde 16, Cumayeri'nde 2, Akçakoca'da 4, Yığılca'da 11 ve Çilimli'de 1 olmak üzere 34 köy yolunun ulaşıma kapandığı ifade eden yetkililer, ekiplerin yolları açmak için çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

- Siirt

Kış koşullarının sert yaşandığı kentlerden Siirt'te de 120 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Güldoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle zaman zaman kapanan ve ekiplerin çalışması sonucu ulaşım sağlanabilen 50 köy yolunun bugün tekrar kapandığını, il genelinde ise 120 köy yolunda ulaşım sağlanamadığını söyledi.

Karın etkisinin azalmasıyla 22 ekiple köy yollarının açılması için yeniden çalışmalara başlayacaklarını aktaran Güldoğan, "Ekiplerimiz, yolları kapalı köylerden 2 hamile kadını hastaneye yetiştirdi. Acil çağrılara zamanında müdahale ederek vatandaşların mağdur olmaması için mücadele ediyoruz" dedi.

Karayolları ekipleri de buzlanmaya karşı yollarda tuzlama çalışmaları yaptı. Kar nedeniyle kapalı olan Eruh - Şırnak karayolunun açılması için de çalışmalar devam ediyor.

Son Güncelleme: 29.08.2016 13:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.