06 Haziran 2016 Pazartesi 12:53
'Zorlu Yolculuk' Martılara Yaradı

VAN (AA) - ÖZKAN BİLGİN / ALİ İHSAN ÖZTÜRK - Van Gölü sahasında yaşayan martılar, üremek için suyun tersine yüzerek tatlı sulara göç eden balıkları avlayarak besleniyor.

Gölden yılın belli döneminde üremek için somon balıkları gibi akıntının tersine yüzerek, tatlı sulara göç eden inci kefali bu zorlu yolculuğunda, martı engelini aşmak için de mücadele etmek zorunda kalıyor.

Her yıl 15 Nisan-15 Temmuz tarihleri arasında üremek amacıyla sürüler halinde Van Gölü'nü besleyen akarsulara akın eden binlerce inci kefalinin neslini korumak amacıyla av yasağı uygulanıyor.

Van Valiliği koordinesinde jandarma, emniyet ve belediye ekipleri, kaçak avcılığı önlemek amacıyla sıkı önlemler alırken, Van Gölü üzerindeki Adır Adası'nda yaşayan martılar ise yakaladıkları balıklarla kendilerine ziyafet veriyor. Martıların, av sırasında birbirlerine karşı verdikleri mücadele ise ilginç görüntüler oluşturuyor.

Hafta sonlarında, göçün en yoğun izlenebildiği Erciş-Van kara yolu üzerindeki balık bendine gelen vatandaşlar, inci kefallerinin, doğal engelleri zıplayarak aşmaya çalışmasını fotoğraflarla kayıt altına alıyor.

Son Güncelleme: 22.08.2016 13:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.