10 Mayıs 2016 Salı 11:47
4006 Tübitak Bilim Fuarı

Hakkari'nin Irak sınırındaki Şemdinli ilçesine bağlı Derecik beldesinde bilim fuarı açıldı.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Şemdinli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce ortaklaşa düzenlenen 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı ilgi gördü.

Gaffar Okan Yatılı Bölge Ortaokulu bahçesinde düzenlenen fuarın açılışını İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Akdeniz, Şube Müdürü Reşat Demirtaş ile okul müdürü Mesut Sevim yaptı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Akdeniz, yaptığı açıklamada, fuarın düzenlemesinde emeği geçen öğrenci ve öğretmenlere teşekkür etti.

Bu tür etkinliklerin önemine değinen Akdeniz, “Umarım Derecik’ten ülkemizin medarı iftiharı bilim adamları yetişir. Biz de daha çok çalışarak daha güzel şeyleri başaracağız. Öğretmenler ve öğrencilerimizle bölgemiz ve ülkemiz için daha güzel projeler hazırlayacağız inşallah.”

Fen bilimi alanının öğrencilere tanıtılması amacıyla bu tür etkinlikler yaptıklarını belirten proje yürütücüsü Neslihan İbiş, projede 42 öğrenci, 2 öğretmenin görev aldığını söyledi.

İbiş, “Fuarda 16 projemiz sergileniyor. Elimizdeki imkanlar dahilinde projelerimizi en iyi şekilde hazırladık. Derecik’te ilk kez uygulanan bir projedir. Umarım bunun devamını da getireceğiz. Fuara yoğun bir ilgi oldu bunun için çok mutluyuz. Herkese teşekkür ederiz.” dedi.

Konuşmaların ardından davetliler, stantları gezerek projeler hakkında öğrencilerden bilgi aldı.

4006 Tübitak Bilim Fuarı

4006 Tübitak Bilim Fuarı

4006 Tübitak Bilim Fuarı

4006 Tübitak Bilim Fuarı

Son Güncelleme: 13.05.2016 16:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.