26 Haziran 2015 Cuma 18:48
Belediye hizmetlerini evinden yürütüyor

HAKKARİ  - Yüksekova ilçesine bağlı Esendere Belde Belediye Başkanı Akif Kaya, hizmet binası olmadığından belde halkına eski evinde hizmet veriyor.

Kaya, 20 yıldır belediye hizmetlerinin yürütüldüğü arazisi Gümrük ve Ticaret Bakanlığına ait olan karayollarına ait binanın da "gümrük binalarının modernizasyonu" kapsamında yıkılmasıyla, çareyi eski evinde hizmet vermekte buldu.

Tek katlı müstakil evini belediye hizmet binasına dönüştüren Kaya, evdeki misafir odasını makam odası, diğer üç odayı da belediyenin farklı birimleri için kullanıyor.

Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, 20 yıldır beldenin, belediye hizmet binasından yoksun olduğunu belirtti.

Belediye hizmetlerini yürüttükleri karayollarına ait binanın yıkılmasıyla, hizmet sunacak yer bulamadıklarını ifade eden Kaya, şöyle konuştu:

"Mecburen evimi belediye hizmet binasına dönüştürdüm. Esendere, belde olduğundan beri yani yaklaşık 20 yıldır burada belediye hizmet binası yok. Göreve geldikten sonra ilk işimiz bir hizmet binası inşaatına başlamak oldu. Fakat beldemizdeki gümrük binalarının modernizasyonu dolayısıyla daha önce hizmet verdiğimiz yer yıkıldı. Beldede hizmet verecek başka bina bulamadık. Bunun için de son çareyi eski evimde bulduk. Burayı hizmet binasına çevirdik. Yaklaşık bir yıldır burada hizmet veriyoruz. Gerçekten bu dar yerde hizmet vermek zor. Ama mecburuz. Çünkü başka imkanımız yok. Fakat bu sürede çok önemli işlere de imza attık. Birçok mahallemize yol yaptık. Güzel işler gerçekleştirdik. Halkımızın bu konuda desteğini almak bizim için yeterli."

Belediye Başkan Vekili Dilber Uzunköprü ise yapımı süren belediye hizmet binasının 3 katlı olduğunu bildirerek, yeni binanın yapımı için çalışmalara hız verdiklerini söyledi.

Uzunköprü, "İnşallah 2 ay içinde inşaatımız tamamlanır. Yeni binamıza geçerek daha kaliteli hizmet veririz" diye konuştu.

Son Güncelleme: 26.06.2015 18:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.