19 Nisan 2016 Salı 14:18
Bidonda 'Mühimmat' Hücre Evinde 'İncil'

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki operasyonda 7 uzun namlulu silah, 40 bin mermi, İncil ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

İlçede 13 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından terör örgütü PKK mensuplarınca kazılan çukurların kapatılması, oluşturulan barikatların kaldırılması ve el yapımı patlayıcıların etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlatılan Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu sürüyor.

- Peynir bidonunda silah ve mühimmat

Güvenlik güçlerince Orman, Cumhuriyet, Mezarlık, Eski Kışla, Yeni, Yeşildere, Esentepe, Dize ve Güngör mahallelerinde yürütülen operasyonda, terör örgütünün mühimmat depoları bir bir gün yüzüne çıkarılıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarının, Cumhuriyet Mahallesi'nde dedektör köpekler ve mayın dedektörleri aracılığıyla yürüttüğü arama tarama faaliyeti sırasında iki katlı müstakil bir evden sinyal alındı.

Çevre güvenliğinin sağlanmasının ardından binaya giren güvenlik güçleri, zemin katta çakıl taşları arasındaki peynir bidonları ve teneke kutular içerisine gizlenmiş doçka uçaksavar silahı, kalaşnikof ve biksi marka makineli tüfeğe ait 40 bin mermi, 90 şarjör, telsiz, gaz maskesi, tıbbi malzeme, doküman ve kıyafet buldu.

Aynı mahalledeki başka bir binada yapılan aramada ise 5 kalaşnikof ve 2 biksi marka tüfek ele geçirildi.

- 3 hücre evi bulundu

Güvenlik güçleri, operasyonun yoğunlaştığı Esentepe Mahallesi'nde barikatları açarak basma düzenekle tuzaklanmış el yapımı üç patlayıcıyı da imha ettikten sonra "hücre evi" olduğu belirlenen 3 evde arama gerçekleştirdi.

Aramada, İncil, basma ve çekme düzenekli tuzaklanmış el yapımı patlayıcılar, terör örgütü mensuplarına ait kıyafetler, örgütsel dokümanlar, hücum yelekleri ve patlayıcı yapımında kullanılan malzeme bulundu.

Evlerdeki bomba düzenekleri, güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildi.

Son Güncelleme: 20.04.2016 18:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.