25 Kasım 2015 Çarşamba 14:45
Bingöl'de 24 Kasım Öğretmenler Günü

Karlıova Hüseyin Hüsnü Tekışık Ortaokulu öğretmenleri, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla öğrencilerden hediye kabul etmedi.

Okul Müdürü Özkan Bingöl, yaptığı açıklamada, okul öğretmenlerinin 8. sınıf öğrencilerine ücretsiz kurs verdiğini ve bu nedenle öğrencilerden hediye kabul etmeme kararı aldıklarını söyledi.

Aldıkları kararı bir gün önceden öğrencilere duyurduklarını anlatan Özkan, şunları kaydetti:

"Öğretmen arkadaşlarıma 'mesai saatleri dışında öğrencilerimize kurs verebilir miyiz' dediğimde hiç düşünmeden kabul ettiler. Hiç bir ücret karşılığı olmadan tamamen öğrencilerimizin başarısı için burada ailelerini yalnız bırakarak kurs verdikleri için onlara teşekkür etmek istiyorum. Okulumuza büyük yardımlar yapan Hüseyin Hüsnü Tekışık öğretmenimizin ruhuna uygun hareket eden bu öğretmenlerimizle gurur duyuyoruz. Öğrencilerimizin hediye almalarını bir gün öncesinden yasakladık. Bize verilecek en büyük hediye TEOG sınavında öğrencilerimizin başarısıdır."

Öğrenci velisi Özgür Değirmenci de mesai dışında çocuklarına özel ders veren öğretmenlere teşekkür ederek, öğretmenlerin büyük fedakarlık gösterdiğini söyledi.

Veli Mithat Bingöl ise öğrenicilerine normal eğitim öğretim dışında kurs veren öğretmenlerin her türlü ödüle layık olduklarını ancak öğretmenlerin hediye kabul etmemesini saygıyla karşıladıklarını kaydetti.

Sekizinci sınıf öğrencisi Fahrettin Turgut, öğretmenlerin emeğini boşa çıkarmamak için daha çok çalışacaklarını ifade ederek, “Öğretmenlerimiz bizim için çok çapa gösteriyorlar. Başarılı olmamız için elinden gelen tüm gayretleri sarf ediyorlar ve bizde onları mahcup etmeyeceğiz" diye konuştu.

Son Güncelleme: 25.11.2015 15:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.