23 Temmuz 2016 Cumartesi 12:28
Camiler Çocuk Sesiyle Şenlendi

Diyanet İşleri Başkanlığının "Gel bu yaz Kur'an'ı gönlüne yaz" sloganıyla başlattığı yaz Kur'an kursları, Hakkari'de öğrencilerden büyük ilgi görüyor.

Hakkari Müftüsü M. Feysal Geylani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, camilerin yaz aylarında çocuklarla şenlendiğini söyledi.

Öğrencilerin il genelinde 474 cami ve 147 Kur'an kursunda eğitim aldığını belirten Geylani, şöyle konuştu:

"Öğreticilerimiz bütün cami ve Kur'an kurslarımızda öğrencilerimize, Kur'an'ı, İslam'ın güzel ahlakını, dini bilgileri en iyi şekilde vermeye çalışıyor. Bu yaz camilerimiz çocuklarımızla şenlendi. Hakkari ve ilçelerimizde büyük heyecan ile yaz Kur'an kursları devam ediyor. İnşallah bu çocuklar, milletimiz, memleketimiz, dinimiz ve aileleri için hayırlı bir nesil olacaklar. Dualarımız, temennilerimiz budur. Bu yaz Kur'an kurslarımız bugüne kadar çok güzel şekilde devam etti. İnşallah bu şekilde devam eder."

Şerefağa Camisi İmamı Zübeyir Çiftçi ise yaz Kur'an kurslarına yoğun ilginin olduğunu dile getirdi.

Kursun üç ay devam ettiğini belirten Çiftçi, şöyle konuştu:

"Şerefağa Cami'nde çok güzel öğrenci potansiyeli var. Camide 4 görevliyiz. Sabah 9 ile 12 arasında kurs vermekteyiz. Camimizdeki kursta 150 öğrencimiz var. Allah'a çok şükür elimizden geldiği kadarıyla onlara İslami bilgi, düşünce ve fikir hayatını, Kur'an'a ve İslam'a göre yaşamaları için elimizden geleni yapmaktayız. Burada sabah ilk önce talim dersi vermekteyiz. Ardından Kur'an-ı Kerim dersi veriliyor. Biz söylüyoruz, onlar tekrar ediyor. Sonra öğrencilere dini bilgileri, abdest almayı, namaz kılmayı öğretiyoruz."

Kur'an kursuna katılan öğrencilerden Muhammed Alçiçek (11), yaz Kur'an kurslarında birçok yeni bilgi öğrendiğini söyledi.

Alçiçek, "Burada bizlere Kur'an-ı Kerim'in temel öğeleri anlatılıyor. Hz. Muhammed hakkında bilgiler veriliyor. Öğrendiğimiz bilgiler sosyal hayatta da bizlere katkı sunuyor. Cami imamımız güzel anlatımı sayesinde bir haftada Kur'an-ı Kerim'e geçtim. Arkadaşlık ortamı da çok iyi. Kursa geldiğim için çok mutluyum." dedi.

Son Güncelleme: 23.07.2016 13:14
Anahtar Kelimeler:
HakkariYaz Kuran Kursları
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.