06 Nisan 2016 Çarşamba 11:13
Çocuklarla Futbol Oynayıp Ailelere Yardım Dağıttılar

Hakkari Yüksekova'da PKK'ya yönelik operasyon yürüten güvenlik güçleri, Dilekli köyünde ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımında bulundu ve çocuklarla futbol oynadı.

İlçede, teröristlerce yerleştirilen el yapımı patlayıcıların imha edilmesi, çukurların kapatılması ve barikatların kaldırılması amacıyla başlatılan "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" sürüyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca halkın can ve mal güvenliğine yönelik tehditlerin ortadan kaldırılması için yürütülen operasyonda ilçe merkezinde terör örgütü mensupları ile zaman zaman sıcak çatışmalar yaşanıyor.

- Çocuklarla futbol keyfi

İlçenin Eski Kışla, Yeni, Mezarlık, Orman, Yeşildere, Cumhuriyet, Güngör ve Esentepe mahallelerinde operasyonları 24 gündür sürdüren güvenlik güçleri, vatandaşların zarar görmemesi için de özveri gösteriyor.

Halkın, bölücü terör örgütü mensuplarınca "canlı kalkan" olarak kullanılmasını engellemeye çalışan ve operasyonun başladığı tarihten itibaren bin 500'ü aşkın vatandaşın güvenli şekilde tahliyesini sağlayan güvenlik güçleri, ihtiyaç sahibi ailelere de destek veriyor.

Güvenlik birimleri, gelen talep üzerine ilçe merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Dilekli köyüne yardım malzemesi ulaştırdı. Mehmetçik İlk ve Ortaokulu bahçesinde vatandaşlarla bir araya gelen asker ve polisler, beraberlerinde getirdikleri içerisinde yağ, şeker, makarna, pirinç, zeytin, fasulye, bulgur, tahin ve pekmez ile çeşitli gıda malzemelerin bulunduğu 150 kolinin dağıtımını yaptı.

Okul bahçesinde toplanan çocuklarla takım kuran güvenlik güçleri, çift kale maç yaptı. Oldukça çekişmeli geçen maçta, çocuklar ve güvenlik güçleri keyifli anlar yaşadı.

Yaklaşık yarım saat süren maçın ardından hatıra fotoğrafı çektiren güvenlik güçleri, çocuklara çikolata ve şeker dağıttı.

Kadın subaylar da bahçedeki kız çocukları ve anneleri ile yakından ilgilendi. Kadınlar ve kız çocuklarıyla sohbet eden ve sıkıntıları olup olmadığını soran görevliler, yardım kolilerinin taşınmasına da yardımcı oldu.

Son Güncelleme: 06.04.2016 20:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.