22 Haziran 2015 Pazartesi 17:18
Destek evi kadınların umudu oldu

Yüksekova'da yaşayan ev kadınları, Aile Destek Merkezi'nde verilen kurslar sayesinde iş ve meslek sahibi oluyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Yüksekova Kaymakamlığı bünyesinde verilen kurslarda katılan kadınlar, katıldıkları etkinliklerle hem sosyal hayatlarını geliştirirken aynı zamanda meslek sahibi olarak aile bütçesine katkı sağlıyorlar.

9 ay önce gittiği doktorun "en iyi ilaç çalışmaktır" demesi üzerine aile sağlık merkezine gelerek kurslara katılan Melek Çiçek, sosyal etkinlikler sayesinde yaşadığı sağlık sorunlarından kurtulurken aynı zamanda meslek sahibi de oldu.

Yaşadığı süreçle ilgili AA muhabirine bilgi veren Çiçek, "Yüksekova'da ne yapabilirim diye düşünürken, çevremdeki bazı insanlar bana aile destek merkezinden bahsetti. Oraya daha detaylı bilgi aldım ve bütün bölümleri gezdikten sonra, benim aklımdaki ve hoşuma giden kurs kuaförlük oldu. Kursa gelirken çocuklarım evde kalıyordu. Şimdi onları da merkezdeki kreşe getiriyorum. Çocuklarım burada hem eğitim görüyorlar hem de benim gözüm geride kalmıyor. Benim önce ki hayatım ile şuan ki hayatım arasında dünyalar fark var. Allah bize bu imkanları sağlayan Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet ve Aile Destek Merkezi Müdürü Zübeyde Özcan'dan razı olsun" dedi.

Son Güncelleme: 22.06.2015 17:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.