25 Ocak 2016 Pazartesi 11:43
Doğum Sancısı Başlayan Kadın İçin Seferber Oldular

 Yüksekova'da etkili olan olumsuz hava koşulları yüzünden yolu ulaşıma kapanan köyde mahsur kalan ve doğum sancıları başlayan Elvan Kayacı Uçun, ekiplerin 4 saatlik çalışması sonucu hastaneye yetiştirildi.

İlçe merkezine 27 kilometre uzaklıkta bulunan Yukarı Uluyol köyünde doğum sancısı başlayan Uçun'un yakınları durumu sağlık ekiplerine bildirdi.

Sağlık ekipleri yoğun kar nedeniyle köye ulaşamayınca, İl Özel İdaresi Yüksekova Şantiye Şefliği karla mücadele ekiplerinden yardım istendi.

Bölgeye gönderilen iş makineleri, çığ tehlikesine rağmen yaklaşık 4 saat süren çalışmanın ardından yolu ulaşıma açarak, sağlık ekiplerinin hastaya ulaşmasını sağladı.

Sağlık ekiplerinin evde yaptıkları ilk müdahalenin ardından hamile kadın, ambulansla Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırdı.

Kadının eşi Azat Uçun, yaptığı açıklamada, bölgede kar kalınlığının bazı kısımlarda 3 metreye ulaştığını belirterek, " Yollarımız kapalı olduğu için hastaneye gidemedik. Bu nedenle yetkililerden yardım istedik. Bizimle yakından ilgilendiler ve çok geçmeden ekipler köye ulaştı. Hepsinden Allah razı olsun. Onlara çok teşekkür ederim" dedi.

Tedavi altına alınan Uçun'un sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Son Güncelleme: 25.01.2016 12:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.