29 Nisan 2016 Cuma 10:58
Gece Gündüz 'Terör Nöbeti'

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki operasyonda terör örgütüne büyük darbe vuran güvenlik güçleri, gece gündüz demeden aynı kararlılıkla görevlerini yürütüyor.

Yüksekova'da 13 Mart'taki sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan ve 5 gün önce tamamlanan "Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle" operasyonu kapsamında arama tarama çalışmaları sürüyor.

Güvenlik güçleri, Cumhuriyet, Orman, Mezarlık, Yeni, Eski Kışla, Yeşildere, Esentepe, Dize ve Güngör mahallelerini terör örgütü mensuplarından temizleyerek yaklaşık 200 teröristi etkisiz hale getirdi.

Operasyonda barikat, çukur, yol ve binaların yanı sıra evlerdeki kapı, pencere, dolap, ev eşyası, kiriş, kolon ve harekete duyarlı lambalara yerleştirilen 295 el yapımı patlayıcı imha edildi. 136 çukuru kapatıp 217 barikatı da kaldıran güvenlik güçleri, tır dolusu mühimmat ele geçirdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurları, 40 gün süren operasyonun ardından faaliyetlerini büyük bir titizlilik, kararlılık ve ciddiyetle devam ettiriyor.

Temizlenen mahallelerdeki kritik noktalara gitmek için her gün çelik yelek, kask, sırt çantası, silah ve günlük kumanyalarını alan güvenlik güçleri, nöbet tutacakları yerlere zırhlı araçlarla ulaştırılıyor.

- Saldırılara karşı elleri tetikte

Operasyon süresince terör örgütü mensuplarına karşı canlarını ortaya koyarak omuz omuza mücadele eden güvenlik güçleri, bu birlikteliklerini nöbet tuttuklarını yerde de sürdürüyor.

Günler süren görevde, güvenliği sağlamak için gece gündüz demeden ve gözlerini kırpmadan nöbet tutan güvenlik güçleri, terör örgütü mensuplarının hain saldırılarına karşı elleri tetikte bekliyor.

Operasyonda yer alan güvenlik görevlisi N.S, AA muhabirine, ilçede 45 gündür bütünlük içerisinde çalıştıklarını belirtti.

"Allah'a şükürler olsun Yüksekova'yı teröristlerden temizledik." diyen N.S, "İman, yürek bizde, Allah bizimle." ifadesini kullandı.

Son Güncelleme: 29.04.2016 17:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.