26 Mart 2015 Perşembe 15:53
Gever Kültür Sanat Merkezinin yeni dönem kursları

HAKKARİ (AA) - Yüksekova ilçesinde faaliyet gösteren Gever Kültür Sanat Merkezi, Yüksekova Belediyesi işbirliğiyle yeni dönem kursları başlattı.

Bu kapsamda merkez, bağlama, gitar, keman, erbane, kaval, folklor ve tiyatro eğitimi ücretsiz olarak verecek.

Kurslarla ilgili açıklama yapan Yüksekova Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Deniz Hatem Öztekin, kayıtların devam ettiğini belirterek, "Gitar, bağlama, erbane, tiyatro, folklor, ve kaval kurslarımız haftada 2 gün verilmektedir. Kültür çalışmalarını, yaşam tarzı yaratma çalışmaları olarak görüyor ve bunları önemsiyoruz" dedi.

Sanata ve kültüre önem verdiklerini anlatan Öztekin, düşüncesiz, anlamsız bir sanatın olmadığını, sanatla kişinin sıkı bir bağ kurduğunu ifade etti.

Öztekin, "Gençlerimizin sanatla buluşması, sanatsal ve kültürel olarak kendilerini eğitmesi için kurslarımıza ağırlık veriyoruz. Çünkü sanatın topluma çok şey kattığını ve sanatın hiçbir şekilde satın alınamayacağını biliyoruz. Sanatsız bir toplum olmaz. Bu nedenle kültür ve sanat çalışmalarına katılmalıyız" dedi.

 

 

gever-kultur-sanat-merkezinin-yeni-donem-kurslari.jpggever-kultur-sanat-merkezinin-yeni-donem-kurslari-001.jpg

Son Güncelleme: 26.03.2015 15:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.