23 Şubat 2016 Salı 12:33
Gönüllü Öğretmenler Gençlerin Ufkunu Aydınlatıyor

Hakkari'de lise son sınıf öğrencileri, gönüllü öğretmenlerin verdiği ücretsiz kurslarda üniversite sınavlarına hazırlanıyor.

İl Emniyet Müdürlüğünün "Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP)" kapsamındaki "Aydınlanan Ufuklar Projesi" ile öğrencilerin geleceği şekilleniyor.

Hakkari'de lise son sınıftaki 190 genç, gönüllü öğretmenlerce verilen kurslara kaydedildi. Öğretmenler haftanın belirli günlerinde öğrencilere ders veriyor. Üniversite mezunu polis memurları da öğrencilere sorunlarının çözümünde yardımcı oluyor.

Kursa katılan öğrencilerin kitap, kırtasiye, test materyalleri ve öğle yemekleri proje kapsamında karşılanıyor.

- Yüzde 50 başarı sağlandı

Hakkari'de iki yıldır yürütülen proje kapsamında 2015'te sınava giren 150 öğrenciden 75'i lisans programlarına yerleşti.

Projede gönüllü görev alan öğretmenlerden Levent Akkaya, valilik ve emniyetin desteğiyle yürütülen projenin mutluluk verici olduğunu anlattı.

Hakkarili gençlerin derslerde başarılı olduğunu belirten Akkaya, "Buradaki öğrencilere el uzatıldığı zaman, onların da batıdaki akranları gibi iyi bir eğitim seviyesine ulaşıp devlete ve millet hayırlı olacaklarına inanıyorum" dedi.

Hakkari'nin üniversite sınavlarındaki durumunun iç açıcı olmadığına dikkati çeken Akkaya, şunları söyledi:

"Buradaki öğrenciler derslere çok ilgililer. Katılımları gayet yüksek, sınav sonuçları da her geçen gün daha iyiye gidiyor. Buradaki öğrencilerle 7 gün boyunca birlikte oluyoruz. Zaten hepsi devletin okullarında okuyorlar. Hafta içi, onlarla okullarda bir araya geliyoruz ve derslerine yardımcı oluyoruz. Cumartesi ve pazar günleri de sabah 08.00'den akşama kadar da bu kursta ders veriyoruz. Okuldaki derslerinin yanı sıra bir de haftanın 5 günü akşamları özel dersler veriyoruz. Ayrıca öğrencilerimizin ailelerini de ziyaret ediyor, durumlarını ele alıyoruz. Aileler bizden, biz de onlardan memnunuz. İnşallah, el birliğiyle bu çocuklarımızın geleceğini inşa edeceğiz."

Kentte 5 yıldır öğretmenlik yapan Kayserili Selami Özkan da öğrencilerin hayata iyi hazırlanmaları için her türlü desteği sunduklarını ifade etti.

Sosyal sorumluluk projelerinde gönüllü yer aldığını kaydeden Özkan, "Edebiyat öğretmeni olduğum için ilgi alanlarım çeşitlilik arz ediyor. Diğer branşlara nazaran, kültür sanat etkinlikleri de yapıyoruz. Şiir ve müzik dinletileri gerçekleştiriyorum. Derste bazen sıkılmasınlar diye onlara şiir okuyor şarkı söylüyorum" diye konuştu.

Lise son sınıf öğrencisi Mücahit Karadeniz ise anlatılan dersler ve ortamdan çok memnun kaldıklarını kaydetti.

Öğretmenlerinin hafta içi okulda hafta sonu da kursta kendilerine yardımcı olduklarını aktaran Karadeniz, "Derslerimiz çok güzel ve verimli geçiyor. Bir özel dershaneden çok daha fazlası burada bizlere sunuluyor. Arkadaşlarımız ve hocalarımızla iletişimimiz çok iyi. Umduğumdan çok daha fazlasını buldum" diye konuştu.

Gönüllü Öğretmenler Gençlerin Ufkunu Aydınlatıyor

Gönüllü Öğretmenler Gençlerin Ufkunu Aydınlatıyor

Gönüllü Öğretmenler Gençlerin Ufkunu Aydınlatıyor

Gönüllü Öğretmenler Gençlerin Ufkunu Aydınlatıyor

Son Güncelleme: 23.02.2016 18:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.