01 Şubat 2016 Pazartesi 16:48
Grafikli - Cizre'de Yaralılara Ambulans Gönderilmediği İddiası

 Şırnak'ın Cizre ilçesinde 24 Ocak'tan bu yana bir evin bodrum katında oldukları öne sürülen yaralıların hastaneye kaldırılması çalışmalarında Sağlık Bakanlığının ve güvenlik güçlerinin tüm çabalarına rağmen terör saldırıları nedeniyle sonuç alınamadı.

İlçenin Cudi Mahallesi'nde bir binanın bodrum katında 30 yaralının bulunduğu iddiasıyla 24 Ocak saat 13.45'te 112 komuta kontrol merkezinden, ambulans talep edilmesi üzerine sağlık ekipleri harekete geçti.

Terör örgütünün saldırıları, olay yerine açılan çukurlar, tuzaklanan patlayıcılar, kurulan barikatlar nedeniyle olay yerine sevk edilen ambulanslar istenilen adrese ulaşamadı.

- Görüşmelerden sonuç alınamadı

Bunun üzerine 112 komuta merkezi tarafından yaralıların en yakın güvenli nokta olan otogar bölgesine getirilmesi istendi.

Ancak yapılan görüşmelerden herhangi bir sonuç alınamadı.

Terör örgütü üyesi keskin nişancıların da olduğu belirlenen bölgeye 27 Ocak'ta sevk edilen acil vakalar için özel olarak hazırlanmış tam donanımlı ambulans ile bölgeye gönderilen Cizre Belediyesine ait ambulans söz konusu adrese 600 metre kadar yaklaşabildi.

Can güvenlikleri polisler tarafından sağlanan 112 acil ambulansındaki 2 sağlık görevlisi ve bir şoför ile Cizre Belediyesine ait ambulanstaki bir sağlık görevlisi ve şoför, telefonla iletişim kurdukları kişilerden yaralıların ambulansların bulunduğu Nusaybin-İdil yol ayrımındaki güvenli bölgeye getirilmesini istediği halde olumlu bir yanıt alamadılar.

- 3 kez farklı adres verdiler

İlk günden bu yana 112 Acil Sağlık Hizmetleri Komuta Merkezini arayıp yaralıların bulunduğu binaya ilişkin ihbarı yapan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ile diğer kişilerin ise 3 kez farklı adres bildirdiği ortaya çıktı.

Sarıyıldız, yaralıların önce Cudi Mahallesi Caferi Sadık Sokak'taki bir evde, daha sonra da Bostancı Sokak'taki bir evin bodrum katında bulunduğu bilgisini verdi.

- Verilen adreslerde yaralılar bulunmadı

Güvenlik güçleri tüm riske rağmen yaralıların olduğu iddia edilen Bostancı Sokak'taki binaya girdi ancak burada kimsenin bulunmadığı görüldü. Ekipler, 29 Ocak'ta ise Ömer Hayyam Sokak'ta bir evde bulunduğu öne sürülen yaralılar için belirtilen adrese gitti ancak hem bu binada hem de yakınlardaki binalarda yapılan aramada yaralılara rastlanamadı.

İddia edilen adresteki yaralılar arasında Demokratik Gençlik Dernekleri Federasyonu (DEM-GENÇ) üyelerinin de bulunduğu ileri sürülmüştü.

- 6 şehit, 28 yaralı

Sağlık görevlileri ve güvenlik güçlerinin ihbarı yapılan yaralıları hastaneye ulaştırma yönündeki çabaları sürerken söz konusu bölgede teröristlerce yapılan saldırılar sonucu 3 polis ve 3 asker şehit düştü, 28 güvenlik görevlisi de yaralandı.

Ambulansların 24 Ocak'tan bu yana bölgede bekleyişi sürüyor.

 

Son Güncelleme: 01.02.2016 21:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.