26 Ocak 2016 Salı 14:48
Hakkari İl Merkezinin Yüksekova'ya Taşınması

 Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Hakkari ve Şırnak şehir merkezlerinin Yüksekova ile Cizre ilçelerine taşınacağını açıklamasının yankıları sürüyor.

Yasanın çıkmasını ve Hakkari'nin taşınmasını engellemek için Hakkari'deki kanaat önderleri ve sivil toplum örgütlerince oluşturulan platform imza kampanyası başlattı.

Hakkari Belediyesi önünde ve kentin değişik yerlerinde kurulan stantlarda, "Hakkari barış ve kardeşliğin bağıdır, bu bağı koparmayın", "Tarihime ve kentime dokunma", "Taşınmak değil, barışmak istiyoruz" ve "Ben ilimi seviyorum" pankartları asıldı.

Platform adına açıklama yapan Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Tahirhan Taş, Hakkari'nin taşınmasının kaygısını yaşadıklarını ve halk olarak bu kararı doğru bulmadıklarını söyledi.

"Dünyanın hiç bir yerinde tarihi bir kent yıkıma uğratılamaz" diyen Taş, şöyle konuştu:

"İdari yapının Yüksekova'ya taşınması durumunda binlerce yıllık tarih ve medeniyet yok olacak. Kentin taşınmasıyla sosyal ve ekonomik zorlanmalar yaşanacak. Bu durumda esnafın yüzde 70'i kepenk kapatacak. Çaresiz kalan halkımız göç etmek zorunda kalacak. Hükümet kanadı, 'Biz Hakkari'yi il olmaktan çıkarmıyoruz' diyor. Siz idari yapıyı başka yere taşırsanız, Hakkari il olma vasfını kaybederek Yüksekova'nın bir mahallesi haline gelecektir. Dünyanın hiç bir yerinde 80 kilometre uzaklıkta bir mahalle görülmemiştir. Halka rağmen alınan bu karar demokratik değildir. Halkımız da demokratik tüm haklarını kullanacaktır. Tarih ve medeniyetimizin yok olmasına asla izin vermeyeceğiz."

Son Güncelleme: 26.01.2016 22:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.