12 Mart 2016 Cumartesi 11:43
Hakkari Yüksekova'da Pkk Baskısı Göçe Zorluyor

Terör örgütü PKK'nın Yüksekova'nın bazı mahallelerinde kazdığı çukur ve kurduğu barikatlar nedeniyle zor günler geçiren çok sayıda aile, kentten ayrılmak zorunda kaldı.

İlçenin özellikle Orman, Güngör, Cumhuriyet, Esentepe ve Dize mahallelerinde teröristlerin kazdığı çukur ve kurduğu barikatlar, vatandaşların günlük yaşamını olumsuz etkiliyor.

Çukur ve barikatların kaldırılması amacıyla yapılması planlanan operasyonda, teröristlerin vatandaşları "canlı kalkan" olarak kullanmak istemesi üzerine çok sayıda kişi ilçeyi terk etti.

Terör örgütü mensuplarının kentten ayrılmamaları için tehdit ettiği vatandaşlar, yanlarına aldıkları birkaç parça eşyayla başka mahallelerdeki akrabalarının yanına veya ilçe dışına taşındı.

- "Bu durumdan en çok çocuklarımız etkilendi"

Yüksekova'yı terk etmek zorunda kalan İ.T, AA muhabirine, ilçede can güvenliklerinin kalmadığını anlattı.

Yanlarına aldıkları değerli eşyalarla Yüksekova'dan Van'a gitmek zorunda kaldıklarını ifade eden İ.T, şöyle dedi:

"İlçede yaşananlardan en çok çocuklarımız etkilendi. Okula gidemediler. Mecbur kaldık, ilçeden ayrılmak zorundayız. Memleketimizden ayrılmak gerçekten çok zor. İnşallah kısa sürede tekrar hayat normale döner, biz de bıraktığımız evimize yerleşiriz."

- İlçeden 350 aile göç etti

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün tespitlerine göre, Yüksekova'dan 350 aile ayrılmak zorunda kaldı. Söz konusu ailelerden 250'sine ulaşan ekipler, ihtiyaçları gidermek için çalışma başlattı.

Ailelerin ihtiyaç analizini yapan ekipler, eğitimlerinden mahrum kalmamaları için öğrencileri farklı okullara kaydetti. İlçeden ayrılan ailelere 55 bin lira yardım yapıldı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı da 221 aileye kira desteğinde bulundu.

Terör örgütü mensuplarının baskısı nedeniyle yaşadıkları ilçeyi terk etmek isteyen ailelerin büyük bölümünün Van'a yerleştiği öğrenildi.

Son Güncelleme: 12.03.2016 15:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.