23 Şubat 2016 Salı 12:38
Hakkari'de 'Çocuk Hakları Komitesi' Kuruldu

Hakkari Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) İl Müdürlüğünce "Çocuk Hakları Komitesi" oluşturuldu.

Kent merkezi ve köylerde okul temsilcisi olarak seçilen öğrencilerin katılımıyla, ASP İl Müdürlüğünde toplantı yapıldı.

Toplantıda konuşan ASP İl Müdürü Mehmet Akif Bildirici, çocukların eğitimde, sağlıkta ve ailede karşılaştıkları sorunları tartışmak ve çözüm önerileri geliştirmek üzere toplantıyı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Geleceğin teminatı çocuklarla toplantıda görüş alışverişinde bulunduklarını ifade eden Bildirici, şöyle konuştu:

"Çocuklarla ilgili hizmetlerde onların görüş ve önerilerinde yararlanmak, eğitimde, sağlıkta ve ailede karşılaştıkları sorunları tartışmak ve çözüm önerileri geliştirmek üzere toplantıyı gerçekleştirdik. İlimize bağlı ilk, orta ve Lise düzeyindeki okullarda seçilen okul temsilcileriyle yaptığımız toplantı sonucunda, Çocuk Hakları İl Komitesi oluşturduk. İl Çocuk Yürütme Kuruluna seçilen öğrencilerle, her ay düzenli toplantı yaparak eylem planımızı hazırlayacağız. Bunun yanında Hakkari'nin tüm okulları temsil edecek Çocuk İl Temsilcileri seçilecek. Temsilciler, öncelikle çocuk haklarıyla ilgili yapacağımız tüm çalışmalarda doğrudan muhatap olacak."

Son Güncelleme: 23.02.2016 18:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.